Stop snorken: Skær disse 6 slags produkter ud af din kost

Sundhed

03/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Du kan stoppe med at snorke øjeblikkeligt ved at udelade seks typer mad fra din kost.

Uanset om du er synderen eller den uskyldige partner, er der intet værre end at blive forstyrret af høj snorken. Men du vil være glad for at vide, at der måske er en måde at løse det på. Ingen kan ærligt sige, at de kan lide at snorke.

Uanset om du gør det eller holder din partner vågen om natten kan det være super irriterende, når det forstyrrer søvnen.

Heldigvis er simple tiltag, du kan gøre, for at reducere dine symptomer.

Sundheds- og ernæringseksperter har sammensat en liste over fødevarer, du bør undgå før sengetid for at mindske risikoen for at snorke – herunder mejeriprodukter og fastfood.

At gøre noget så simpelt som at ændre din kost kan hjælpe med at komme af med den irriterende vane.

Sundheds- og ernæringseksperter fra Prepped Pots powered by MuscleFood.com identificerede fødevarer, der kan forværre snorken mest.

Ashleigh Tosh fra Prepped Pots powered by MuscleFood.com fortalte: "Selvom ændring af din kost måske ikke helt stopper dig fra at snorke, kan det gå langt i at hjælpe dig med at håndtere og reducere symptomerne. Så hvis du leder efter en bedre nattesøvn eller ønsker at skåne din partner for at være vågen indtil de sene nattetimer, så kig på din kost og forsøg at skære ned på fødevarer, der kan udløse snorken."

Og han fortsatte: "Ved at reducere dit indtag af forarbejdede fødevarer, mejeri, hvede og sukker og inkludere flere antiinflammatoriske fødevarer i din kost kan du forhindre blokeringer i luftvejene og bihulerne og fremme bedre luftstrøm under søvn."

Her er de fødevarer, du skal reducere for at forsøge at forhindre snorken.

Mejeriprodukter

At spise mejeriprodukter som yoghurt, ost og is inden sengetid kan forværre snorken.

Dette skyldes, at lactose i mejeriprodukter øger produktionen af slim, hvilket bidrager til snorken.

Søde fødevarer og drikkevarer

Et højt indtag af forarbejdede sukkerstoffer kan føre til inflammation i din hals og næsepassager.

Det er bedst at undgå at indtage slik, småkager, desserter og sodavand om aftenen, hvis du vil stoppe med at snorke.

Hvedebaserede produkter

Forarbejdet hvedemel, der findes i det meste brød og bagværk, kan bidrage til inflammation i luftvejene og bihulerne.

Det kan også øge produktionen af molekyler, der forårsager slimproduktion. For at reducere snorken er det bedre at vælge glutenfri muligheder.

Fastfood

Fastfood er stærkt forarbejdet, hvilket betyder, at det kan forårsage tilstopning i åndedrætssystemet og potentielt forværre snorken.

Derudover kan indtagelse af store måltider tæt på sengetid forårsage fordøjelsesbesvær, hvilket fører til forstyrrede søvnvaner og potentielt forværret snorken.

Fedtholdigt kød

At spise kød, især de fedtholdige udskæringer, kan få folk til at snorke, fordi det høje indhold af protein og mættede fedtstoffer udløser slimproduktion.

Det er bedre at vælge magert kød og undgå at spise kød lige før sengetid.

Allergener

Der er mange mennesker, der måske ikke engang er opmærksomme på deres fødevareallergier.

Fødevarebaserede allergier kan forårsage inflammation og ophobning af slim, så det er vigtigt at være opmærksom på dine egne allergitriggere og fjerne dem fra din kost.