Spis slik og bacon og tab dig: Ny supermedicin med vildt løfte

Sundhed

15/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Forsøgende lover godt, og i artiklen fører vi dig igennem det.

Forsøgene på mus

Forskerne har lavet undersøgelsen på mus, som de fodrede med en typisk vestlig kost med højt fedtindhold og højt sukkerindhold. Og resultatet var, at det prægede stofskiftet og forhindrede vægtøgning.

"Når vi giver dette stof til musene i kort tid, begynder de at tabe sig. De bliver alle slanke,” fortæller Madesh Muniswamy, PhD, professor i medicin ved sundhedscentrets Joe R. og Teresa Lozano Long School of Medicine.

Laver en kroppens fartkontrol

Forskerholdet opdagede stoffet, da de undersøgte magnesiums rolle i stofskiftet, der producerer og optager energi i kroppen. De opdagede, at for en høj en mængde magnesium i kroppen bremser energiproduktionen: "Det sætter bremsen på, det sænker bare farten" fortæller medforfatter Travis R. Madaris, doktorand i Muniswamy-laboratoriet ved UT Health San Antonio.

Har du for høj en mængde magnesium i kroppen, producerer og optager din krop derfor lidt energi, og dit stofskifte forbliver lavt.

Det, forskerne gjorde, var, at slette et gen det såkalde MRS2-gen, da det fremmer, at magnesium kommer ind og påvirker stofskiftet i kroppen. Og det var det, der gjorde, at stofskiftet forøgede, og resultatet var en mere effektivt omsætning af sukker og fedt i kroppen.

Lægemiddel gør det samme

For os mennesker kan vi ikke bare sådan få slettet et gen. I stedet har de udviklet et lægemiddel kaldet CPACC. Og medicinen gør det samme som sletning af genet. Den hæmmer magnesiumtransport inde i kroppen energikraftværk, og derved bliver stofskiftet højt.

Muniswamy runder af med at sige: "Disse resultater er resultatet af flere års arbejde," sagde Muniswamy. ”Et lægemiddel, der reducerer risikoen for cardio-sygdomme som hjerteanfald og slagtilfælde samt også vil reducere forekomsten af ​​leverkræft, som kan følge fedtleversygdom, vil have en enorm indflydelse."