Sover du med sokker på om natten? Her er 3 grunde til at det kan være en dårlig idé

Sundhed

27/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

For nogen kan det være godt med sokker i sengen, for andre er det knap så godt.

Nogle mennesker kan opleve, at de kan få en bedre nattesøvn, når de har et par sokker på i seng, men opvejer sundhedsrisiciene fordelene?

Det svarer Express på.

Farmaceut Abbas Kanani hos Chemist Click citerede forskning, som fandt, at sokker i sengen, der bruges i et køligt miljø, kan have en positiv effekt på søvnkvaliteten.

Her er det godt

Forskningen viste, at det at bruge sokker i seng forkortede tiden det tog at falde i søvn, forlængede søvntiden og mindskede opvågninger i løbet af natten.

"Kvinder, der går gennem overgangsalderen, kan falde lettere i søvn, mens de bærer sokker," tilføjede Kanani. Han forklarede: "At bære sokker natten over hjælper med at sænke kropstemperaturen og forhindre hedeture."

Kanani sagde: "Kønsforskelle påvirker også den optimale temperatur for søvn. Kvinder har et lavere hvilestofskifte end mænd, hvilket påvirker deres følsomhed over for køligere søvnmiljøer. Mænd, på den anden side, er mere tilbøjelige til at være modstandsdygtige over for varmere soveværelsestemperaturer."

Begrænset cirkulation

Der kan være problemer med at have sokker på i seng; Kanani advarede om tætsiddende sokker, som kan begrænse cirkulationen.

"Undgå at bære kompressionssokker om natten, medmindre det er ordineret af din læge. De flytter blodstrømmen væk fra dine fødder og kan blokere blodgennemstrømningen, når du ligger ned." fortæller Kanani.

Overophede

Han advarede også om, at folk, der bærer sokker i seng, kan blive overophedet, især hvis de sokker, du har på, ikke er "åndbart" materiale.

"Hvis dine sokker ikke er åndbare, vil enhver varme, der udstødes gennem dine føder, ingen steder have at gå hen og få dig til at overophedes," forklarede Kanani.

Neglesvamp

Mest chokerende udtalte Kanani: "Hvis en persons fødder bliver for varme og sveder, kan dette også øge chancerne for svampeinfektion i neglene."

En neglesvampeinfektion starter typisk ved kanten af ​​en tånegl og spreder sig derefter.

En neglesvampeinfektion kan gøre neglen misfarvet, tyk og skør.

Dette kan forårsage smerte og hævelse i huden omkring neglen.