Solcremeekspert: Sådan skal solcreme bruges KORREKT for at forhindre rynker

Sundhed

20/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

De fleste ved nok, at solcreme skal være en del af deres naturlige hudplejerutine. Alligevel laver en del folk fejl, når det kommer til hudpleje. Derfor deler en hudplejeekspert sine råd til korrekt brug.

Hvad er SPF?

Elemis er hudplejeeksperter, og de har afsløret de mest almindelige SPF-fejl og deler råd, når det kommer til solcreme. 

SPF står for Sun Protection Factor - målingen for det tidsrum, som solcreme vil beskytte huden mod UV-stråler; specifikt hvor lang tid det ville tage, før huden ville brænde.

Bruger ikke SPF hele året rundt

I fravær af sol er UVA-lys stadig til stede. Så selvom det kan være gråt og overskyet udenfor, skal du ikke springe over at anvende SPF. 

Eksperterne hos Elemis siger: "UVA-stråler tegner sig for 95 procent af solens stråler, der når Jorden, og er ansvarlige for tegn på aldring, herunder fine linjer, rynker og pigmentering." 

De fortsætter med at fortælle, at du derfor hver dag, selvom det er gråt udenfor bør overveje at bruge solcreme som en naturlig del af din hudplejerutine.

Påføring af solcreme

Det er dog ikke det eneste råd, de har givet. De nævner også, at faktoren på solcreme har markant betydning. Tallet på en solcremeflaske refererer typisk til, hvor lang tid det tager huden at brænde, når den udsættes for UV-stråler. 

Det vil sige, at hvis man typisk "brænder" efter at have været uden for i 30 minutter, så anbefaler Elemis at have solcreme SPF 30 på. Og ganger du SPF-tallet med 30, betyder det, at du er beskyttet for solen i 900 minutter eller 15 timer. 

Det har dog også betydning, hvor ofte du smører det på. Tidspunkt på dagen, forkert påføring og livsstilsfaktorer såsom svedtendens eller svømning reducerer beskyttelsestiden. Derfor "anbefales det at påføre igen hver anden time, når du er i solen".