Søvneksperts overraskende grunde: Derfor skal du ikke sove med varmen tændt

Sundhed

05/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Ved du hvad den optimale temperatur er for søvn?

Briterne får besked på at undgå at have deres radiatorer tændt i løbet af natten, da de kan blive udsat for grimme forkølelser og problemer med skimmelsvamp.

Det skriver Daily Record.

Faldende temperaturer kan betyde søvnløse nætter for nogle husstande, da det kan være svært at falde i søvn i et kølerum - selv med en dyne.

Den optimale temperatur

Derfor kan det være fristende at lade radiatoren stå tændt natten over for at forblive varm, men det kan faktisk forårsage en række problemer.

Det siger soveværelseseksperter hos Winstons Beds, som har afsløret den ideelle temperatur at sove i for at undgå problemer som tør hud, allergi eller fremkomsten af ​​svampesporer.

Rebecca Swain, madrasspecialist, sagde:

"Vi er kommet til den tid af året, hvor mange af os har været nødt til at tænde vores radiatorer på grund af de kolde temperaturer. Selvom mange af os kan lide at opvarme vores soveværelser, så vi kan sove komfortabelt, vil vi opfordre folk til ikke at holde varmen tændt hele natten. Den optimale temperatur at sove i er fra 17 til 19 grader. Enhver højere kan resultere i tør hud, hoste, nysen og endda skimmelsvamp."

7 gode grunde

Men der er også andre gode grunde til, hvorfor du ikke skal sove med varmen tændt

1. Tør hud

Den varme luft fjerner naturlige olier fra huden, hvilket kan forårsage tørhed og kløe, hvis opvarmningen står på natten over

2. Åndedrætsbesvær

Opvarmningen kan udtørre luften og få rummet til at føles indelukket og ubehageligt at sove i. Det kan få det til at føles sværere at trække vejret og forårsage tør hals og grim hoste.

3. Svedig søvn

Det kan blive ret ubehageligt at sove med varmen tændt, især hvis det forårsager overskydende sved i sengen. Undgå at have varmen tændt om natten, ellers står du over for at skulle fjerne genstridige gule pletter fra sengetøj.

4. Spildt energi

Et af de mest chokerende resultater af at have varmen tændt i løbet af natten vil være udgifterne til energiregningen i slutningen af ​​måneden. Hvis du vil have en budgetvenlig måde at holde varmen i soveværelset på, så vælg bløde sokker og en varmedunk.

5. Forkølelseslignende symptomer

Tilstoppede næser og nysen er almindelige problemer at lide af om morgenen ved at have radiatorerne tændt om natten. Radiatorer kan akkumulere høje mængder af støv, som får allergier til at blusse op.

6. Hævede fødder

Vores fødder har en tendens til at hæve, når vores krop forsøger at køle ned og regulere dens temperatur. Hvis du bemærker, at du vågner op med hævede fødder, kan dette være en indikation af, at du sover i et rum, hvor temperaturen er for høj.

7. insekthimlen

Insekter som lopper, fluer og væggelus trives i varme omgivelser, så bliv ikke overrasket, hvis du bemærker bittesmå specifikationer på sengetøjet. Spray noget pebermynteolie rundt i rummet for at hjælpe med at afskrække dem.