Skræmmende: Se, hvad frisøren her finder i skolepigens hår

Sundhed

02/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Internettet i chok over den ulækre sandhed.

En frisør har chokeret internettet ved at afsløre en lille piges alvorlige hovedlusinfektion og advarer om, at æggene ville være klækket, hvis de ikke var blevet opdaget i tide.

Rachel Maroun, en hovedlustekniker fra Sydney, Australien, deler ofte sine mest ekstreme tilfælde online. Den 21-årige har tidligere chokeret sociale mediebrugere ved at vise en klient med omkring 150 luseæg på deres hovedbund. Nu har hun delt en video af en skolepige med langt, skinnende, rent hår, der skjulte hundredvis af lusebabyer.

Et skjult problem

"Ved første øjekast troede jeg ikke, hun ville have mange lus," sagde Rachel. Men ved nærmere eftersyn fandt hun mange æg over pigens øre, et almindeligt sted for lus til at lægge æg.

Hun rådede: "Hvis du ikke kan se forskellen [mellem skæl og lus], så giv det et lille træk, og hvis det sidder fast, så tillykke – du har lus." Selvom infestationen var enorm, var Rachel lettet over, at pigen kom til hende, før æggene klækkede.

Nytårsforsæt: Forebyg lus og opnå bedre søvn

Med ankomsten af det nye år er mange på udkig efter forbedringer i deres liv, herunder bedre søvn. En del af denne bestræbelse kan omfatte at være mere opmærksom på personlig hygiejne og sundhed, herunder forebyggelse af hovedlus, som kan forstyrre søvn og velvære.

Reaktioner og efterspil

TikTok-brugere var rystede over klippet, da mange tog til kommentarfeltet og hævdede, at det bragte dårlige minder tilbage fra deres skoledage.

En bruger sagde: "Jeg husker, hvor slemme mine lus var som barn. Jeg ved bare, at hun følte sig bedre, da du kæmmede." En anden tilføjede: "Jeg får altid så kløende hoved af at se disse videoer."

Rachel Marouns kærlighed til jobbet

Til trods for folks afskyede reaktioner på hendes arbejde elsker Rachel det. "Jeg forventer ikke, at mange mennesker kan lide mit job. Jeg er meget vant til den 'frastødte' reaktion, jeg modtager for at gøre, hvad jeg gør," indrømmede hun.

"På et tidspunkt var jeg den eneste tekniker i Australien, da ingen ønskede at udføre behandlinger. Men jeg kunne ikke se mig selv i noget andet erhverv, så måske var det skæbnebestemt for mig. Mit job, selvom jeg aldrig forestillede mig at gøre det, har været den største velsignelse.

"Det gør mig glad hver dag at vide, at jeg kan ændre nogens livskvalitet på så kort tid. Det, jeg elsker ved det, jeg gør, er at kunne omdanne en negativ oplevelse til en positiv for hver eneste af mine klienter."

Kilde: Daily Record