Rigtig mange gør det: Men derfor bør du ikke tisse i badet ifølge læge

Sundhed

21/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er nok del af os, der har gjort det i løbet af livet ...

At tisse i brusebadet kan betragtes som bedre for miljøet og mere bekvemt, men en læge advarer mod at gøre det.

Urogynækologen Doktor Teresa Irwin delte advarslen mod den udbredte vane i en video på det sociale medie TikTok, hvor hun forklarer, at det kunne betinge dig til at få brug for toilettet, hver gang du hører lyden af ​​vand.

Dr. Irwin forklarede: "Du ønsker ikke at gøre det hele tiden, fordi det, der sker, er, at hver gang du hører lyden af ​​vand, vil din blære have lyst til at tisse, fordi den er vant til at høre lyden af ​​vandet i badet. Så hver gang du vasker dine hænder, vasker op, vil din blære så at sige savle, fordi den vil gå og tisse."

Bækkenbundsterapeut Dr. Alicia Jeffrey-Thomas gentog Dr. Irwins tankeproces på den sociale medieplatform.

"Hvis du tisser i brusebadet... skaber du en sammenhæng i din hjerne mellem lyden af ​​rindende vand og at skulle tisse," sagde Dr. Jeffrey-Thomas. [Kombiner] det med bækkenbundsdysfunktion, enten nu eller i fremtiden, og det vil potentielt føre til nogle lækageproblemer, når du hører rindende vand uden for bruseren."

Dysfunktion i bækkenbunden

National Institute for Health and Care Excellence (NICE) forklarer:

"Musklerne og ledbåndene, der understøtter en kvindes bækkenorganer (tarm, blære, livmoder og vagina) er kendt som 'bækkenbunden'. Hvis disse muskler ikke fungerer korrekt, kan det føre til problemer som urin- eller fækal inkontinens."

For at forhindre dysfunktion i bækkenbunden anbefaler NHS bækkenbundsøvelser.

Sundhedsorganet siger: "Du kan mærke dine bækkenbundsmuskler, hvis du forsøger at stoppe urinstrømmen, når du går på toilettet.

"[Men] det anbefales ikke, at du regelmæssigt stopper strømmen af ​​urin midtvejs, da det kan være skadeligt for din blære."

National Health Service råder til, at man styrker sin bækkenbund ved at "sidde behageligt og klemme musklerne 10 til 15 gange. Hold ikke vejret eller spænd mave-, bund- eller lårmusklerne på samme tid."

Prøv at holde hvert klem i et par sekunder, og hver uge kan du prøve at tilføje flere klem.

Dr. Jeffrey-Thomas rådede folk til at "tisse, før de overhovedet tænder bruseren", og "hvis du får lyst, mens du er i bad, så prøv at ignorere det".

Kilde: Express