Ny slankekur vinder frem: Spis som en løve og tab dig

Sundhed

28/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Charlotte Friis

Slankeindustrien er aldrig bleg for at komme med bud på mærkværdige kure, og nu kan vi føje ”Løvekuren” til listen.

Ikke en slankekur for sarte sjæle

Der er KETO-diæten, Sense-slankekuren og nu altså også Løvekuren – og den er bestemt ikke for sarte sjæle eller små pengepunge. I al sin enkelhed går den nemlig ud på udelukkende at leve af kød.

Kuren er ”opfundet” af en engelsk kvinde, der lider af en kronisk sygdom, som krævede meget høje doser medicin, herunder bl.a. allergipiller, antidepressive midler samt en astmainhalator.

Kvinden endte med at blive så træt af sin tilstand, at hun begyndte at skære bestemte madvarer væk fra sin kost for at se, om det gjorde en forskel. Til sidst stod hun tilbage med udelukkende rødt kød.

Iflg. kvinden selv begyndte hendes led herefter at hele, hendes lunger begyndte at fungere bedre, og depressionen forsvandt.

Nu følger andre hendes eksempel

Efter at kvinden delte sine oplevelser på Instagram, er andre begyndt at følge hendes eksempel. Blandt disse er australieren Rory, der lider af en autoimmun sygdom. På hans profil på TikTok kan man følge hans kur, som han indtil videre har fulgt i 23 dage.

I ren løvestil består hans kost altså af intet andet end kød, salt og vand, som han håber, kan være med til at forbedre hans tilstand.

TikTokeren ønsker især at finde ud af, om diæten kan hjælpe på hans tarme, som ofte giver ham en brændende fornemmelse, om diæten kan gøre noget ved de pletter på huden, som han lider af, og om den kan gøre noget for hans stofskifte.

Iflg. Daily Mail har Rory rapporteret, at han har sovet “godt” i de første par dage af kuren, men at han nu er begyndt at få det værre igen. Hvad resultatet ender med, er endnu uvist, da kuren varer tredive dage. I skrivende stund har Rory altså endnu 7 dages kød-diæt foran sig.