Læge forklarer, hvordan tennisboldmetoden kan få dig til at snorke mindre

Sundhed

30/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Mange sover dårligt. Med hjælp fra en søvnekspert deler vi derfor her, hvordan du kan indrette dit soveværelse til at sove godt i.

Dr. Mike Dilkes, der er øre-, næse- og halskirurg på et hospital i London, behandler patienter med snorken og søvnapnø.

Han mener, at dit soveværelses tilstand kan have skylden i, at du måske ikke sover særligt godt om natten.

Først og fremmest siger han, at rod, gadgets og distraktioner i rummet hæmmer søvnkvaliteten. Fjern derfor de her ting i rummet, og du vil mærke en forskel.

Dr. Dilkes siger: "Hvis du går i seng i et værelse med tv og andre distraktioner, så sover du bare ikke så godt, som hvis dit soveværelse blot har en seng."

Særligt mobiltelefoner har en stor andel af de her problemer. Det skyldes det blå lys fra enhederne forstyrrer produktionen af melatonin: et hormon, der gør det lettere at sove og justerer kroppens indre ur.

Brug kun soveværelset til søvn

En anden observation fra Dr. Dilkes er, at nøglen til den gode søvn også afhænger af den tid, du bruger i soveværelset. For som han siger:

"Jeg har fundet ud af at ikke at leve halvdelen af ​​dit liv derinde og kun bruge det til at sove kan være en reel hjælp."

Tennisboldmetoden til mindre snorken

Til daglig arbejder Dr. Dilkes med Den mest almindelige årsag til snorken er kropsholdning og hvordan vi sover i sengen: "Hvis du sover på ryggen, vil næsten alle mennesker snorke."

I stedet fortæller han, at søvn på siden vil være et godt skridt i retningen mod en snorkeløs nat. Og en måde at "tvinge" sig selv på er at bruge den såkaldt tennisboldmetode.

Du syer blot en tennisbold ind i en brystlomme på en pyjamasoverdel. Når du så vender dig om på ryggen om natten, vil du mærke bolden og kan rulle tilbage på siden.

Derudover vil det at tabe sig og mindre alkohol også give mindre snorken.