Læge afslører, hvad der sker med din navle, hvis du ikke gør den ren

Sundhed

07/01/2024

Foto: Screenshot, @DrSermedMezher / YouTube
Foto: Screenshot, @DrSermedMezher / YouTube

Skrevet af Emil B.

Og det er ikke for sarte sjæle!

Dr. Sermed Mezher, en prisvindende britisk læge og forfatter, afslørede, hvad der kan gemme sig inde i folks navler, hvis de ikke renser dem grundigt nok – fans siger dog, at det "aldrig" kunne være dem.

Et af hans seneste korte klip fik seerne til at "føle sig syge" efter at have fundet ud af, hvad der kunne gemme sig inde i deres navle, hvis de ikke vaskes ordentligt.

I videoen viste han seerne grufulde billeder af konsekvenserne af ikke at rense deres mave.

Han sagde: "Har du nogensinde med vilje renset din navle? Hvis ikke, kunne det her være dig. Ser du, de fleste af os giver bare en overfladisk rensning med fingeren i brusebadet og tager måske lidt fnug ud."

Tonsvis af snavs

Han advarede dog seeren om, at "det, der ligger dybt nedenunder, er tonsvis af snavs. Du ser stykker tøj, hår, tilfældige stykker hud kan sidde fast derinde. Og så bliver de alle sammen komprimeret i dette lille hul."

Han var enig i, at det er "meget tilfredsstillende at fjerne" og tilføjede, at "generelt giver de ikke rigtig mange problemer. Men hvis du lader dem ligge et stykke tid, kan de faktisk begynde at lugte ret dårligt."

Han fortsatte yderligere og sagde, at "de kan også forårsage navleirritation og nogle gange endda en lille smule af en infektion i området. Og hvis dette er tilfældet, kan det faktisk begynde at danne pus omkring området der."

En vatpind er nok

Som afslutning på videoen rådede Dr. Mezher folk til med vilje at begynde at rense deres navle.

Han tilføjede, at de ikke behøver at bruge "medicinsk pincet" for at udføre et grundigt stykke arbejde, da en vatpind kan hjælpe.

Seerne blev syge af klippet, hvor en bruger skrev: "Godt, at jeg renser min."

En anden kommenterede: "Tvivler på, at det der ville være i min."

I mellemtiden kaldte en fjerde det "vildt".

Kilde: DailyStar