Inden sommerferien: Sådan plejer du bedst huden ved solskoldning ifølge dermatolog

Sundhed

17/06/2024

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det er nok meget godt lige at have i baghovedet, nu hvor Sydeuropa koger ...

Hvis du har glemt at påføre tilstrækkelig solcreme, mens temperaturerne i stiger, skal du først give dig selv et slag på håndleddet og sørge for at smøre det på næste gang. Men vi laver alle fejl.

Det skriver Mirror.

Det ikke at anvende SPF 50, når du helt sikkert har brug for det, er en fejl, der ofte begås. Så sørg for at få det indkøbt, så du har det næste gang solen bager ned, og lær din lektie, så du kan undgå at ligne en hummer i fremtiden.

Afkøl og drik vand

Men først har du sandsynligvis brug for metoder til lindring af din ømme, røde hud. Efter en solskoldning kan det nemlig være super smertefuldt at bevæge sig og det er ikke en sjov måde at starte arbejdet efter pinsen.

Dr. Hamdan Abdullah Hamed MBChB, en certificeret hudlæge baseret i de Forenede Arabiske Emirater og en stolt medstifter af PowerYourCurls.com, anbefalede nogle 'simple' metoder til at lindre eventuelle symptomer, du måtte have lige nu.

Han sagde:

"Vi skal afkøle og fugte huden, så noget så simpelt som at komme koldt vand og påføre aloe vera gel ville gøre underværker."

Aloe vera, yoghurt og kold mælk

Så at tage et koldt brusebad, forudsat at du kan klare de lave temperaturer, kan få din hud til at føles øjeblikkeligt lettet og mindre stram.

Hamdan fortsatte: "Andre midler omfatter calaminlotion eller endda hydrocortisoncremer. Undgå at gå ud i solen i et par dage og forbliv hydreret. Dette vil fremme hurtigere heling."

Og hvis du ikke har nogen aloe vera eller andre lotioner, kan "yoghurt eller kold mælk give lindring" til huden, så den føles beroliget.

Kendishudekspert Scott McGlynn anbefaler også at bære "løst tøj", da "at bære stramt tøj kan irritere huden."

Han sagde også: "Drik ikke alkohol eller nogen koffeindrik, da dette gør dig dehydreret og gør forbrændingen værre. Og læg ikke is eller isposer på solskoldningen, denne årsag afskærer blodforsyningen til den beskadigede hud."

Tjek udløbsdatoerne

Og hvis du er så heldig at tage på ferie snart, anbefaler han, at du fylder op med solcreme, inden du tager afsted.

Han sagde: "Af erfaring købte jeg solcreme på ferien, SPF 50 fra en lille lokal butik, og den må være udløbet, da jeg blev forbrændte ved at bruge den! Vær forsigtig, når du køber solcreme på din ferie, sørg for, at det er fra en kendt leverandør som et supermarked, og tjek udløbsdatoerne."