Har du svært ved at sove? Så anbefaler søvnekspert dette trick

Sundhed

15/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Findes der noget mere frustrerende end at ligge og vende og dreje sig?

Vi kender det sikkert alle, vi vender og drejer os i sengen, uden søvnen melder sig. Engelsk ekspert har måske løsningen.

Selvom det anbefales at få omkring otte timers søvn, så er det kun to ud af tre, der kommer op på det timetal viser undersøgelser.

Kæmper du med søvnen, har du sikkert prøvet hvert eneste trick under solen, lige fra at lægge apparaterne fra dig et par timer før sengetid til at meditere.

De mest almindelige fif virker for nogle, andre skal dog lede længere efter dét, der virker for dem. Men det er vigtigt at finde vejen til ordentlig søvn

Den dårlige søvn kan nemlig føre til nogle alvorlige helbredsproblemer såsom hjerteproblemer, demens og diabetes.

Den kinesiske kur

Men frygt ej, en søvnekspert har leveret endnu et simpelt trick, der forhåbentlig vil hjælpe dig med døse hen.

Dr. Katherine Hall, der er søvnpsykolog hos Happy Beds, siger, at du skal gnide den indvendige del af dit håndled for at falde i søvn hurtigt.

"Hvis du kæmper for at sove, så prøv at gnide den inderste del af dit håndled. Trykpunkterne på er kendt som hjerte 4, 5, 6 og 7 og er fire akupressurpunkter, der hjælper med at lindre stress ved at reducere dine kortisolniveauer (også kendt som dine stresshormoner)."

Denne teknik er faktisk en traditionel kinesisk medicinpraksis og bruges til at behandle søvnløshed og andre sundheds- og livsstilsproblemer.

Er det ægtefællens skyld?

Nogle gange er det dog noget udefrakommende, der er skyld i søvnløsheden, f.eks. en partner, der snorker. Og til dem har Dr. Hall også et trick. Hun siger, at du bør foreslå dem at prøve at gentage vokaler. Hun forklarer: "Anti-snorken halsøvelser er en fantastisk måde at styrke musklerne i din hals og stoppe dem i at vibrere, mens du sover, hvilket er årsagen til snorken.”

"Et par gange om dagen skal du bruge et par minutter på at gentage hver af vokalerne (a-e-i-o-u) højt, og med tiden vil du styrke disse altafgørende muskler."

Søvneksperten anbefalede også at læse en bog, som faktisk er et ganske almindeligt søvnhack.

Men tricket her er, at du kun skal læse seks sider, da en undersøgelse viste, at du kun behøver at læse i seks minutter for at reducere dit stressniveau.

Den gennemsnitlige læsetid er en side i minuttet, derfor er de seks sider, det der kræves for at hjælpe dig med at falde til ro.