Forskerne har fundet svaret: Så mange kopper kaffe om dagen er sundt

Sundhed

19/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvor mange kopper drikker du på en dag?

Kaffe er en populær varm drik, der nydes over hele verden.

Mens mange nyder drikken for at holde sig vågen og klare sig gennem de mange timer på arbejdet, har ny forskning antydet, at det kunne have endnu større fordele.

Det skriver Express.

Sidste år gik et hold af akademikere og diætister sammen om at lave en undersøgelse. Og den viser, at kaffe faktisk kan give dig ekstra år at leve i.

Drik kaffe og lev længere

Ifølge et studie offentliggjort i tidsskriftet Food and Chemical Toxicology i 2022 kan tre kopper kaffe om dagen forhindre folk i at miste seks procent af de raske år de har tilbage.

Dette blev etableret gennem en meta-analyse af eksisterende forskning, der forbinder forholdet mellem kaffeforbrug og dødelighed af alle årsager.

Og én kaffe om dagen skulle kunne give en 3,35 procent af de tabte år tilbage.

Andet studie bakker op

Undersøgelsen konkluderede:

"Studier der leder forbrugerne til at undgå at drikke kaffe, kan være en skade for befolkningens generelle sundhed i betragtning af de betydelige potentielle fordele ved kaffeforbrug på dødelighed af alle årsager for voksne."

Separat forskning fra Institute of Scientific Information on Coffee (ISIC), også offentliggjort i år, talte yderligere for dette.

Som en del af sin undersøgelse undersøgte ISIC 585 diætister fra 26 europæiske lande, som har direkte kontakt med patienter. Det fandt, at flertallet mente, at "moderat" kaffeforbrug har "klare" sundhedsmæssige fordele.