Fedt resultat! Ny forskning viser, hvordan du kommer siddende til bedre helbred

Sundhed

13/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

En forsker og hans hold fra University of Houstons afdeling for sundhed og menneskelig formåen har fundet en chokerende måde at sætte forbrænding i gear

Marc Hamilton er en glad mand i disse dage. Ham og hans team har nemlig opnået banebrydende resultater, der støtter op om hans påstand om, at du sagtes kan leve en sund og aktiv livstil selvom du sidder ned.

Det skriver The Brighter Side of News, en nyhedsside dedikeret til positive historier.

Forbrænding i højeste gear

Ved at engarere sin Soleus muskel på den korrekte måde kan man påvirke sit blodsukker og styrke forbrændingen i langt højere grad end gennem andre metoder som f.eks. vægttab, motion og ved at faste.

Ifølge Hamilton er det mest chokerende ved opdagelsen ikke at det har en effekt, men hvordan, hvorfor og hvor meget. At soleus musklen var effektiv var nemlig længe mistænkt, men havde ikke været centrum for særlig meget forskning.

Aktivering af musklen påvirker nemlig systemet flere timer efter fremfor bare minutter på grund af dens unikke energiforbrug.

Helt usædvanligt

Almindelig muskelgrupper vil finde deres energikilder gennem glykogen, der er kroppens lager af kulhydrater. Men soleus bruger ikke kroppens depoter i nogen nævneværdig grad. I stedet benytte den sig primært af blodsukker og direkte fra ens fedt depoter.

Eftersom den ikke bruger fra glykogen lageret bliver den ikke træt på samme måde som andre muskler. Glykogen begrænser nemlig musklernes udholdende, hvorimod sammensætningen for soleus optimerer den.

"Vigtigste studie nogensinde"

Hamilton fortæller hvordan denne undersøgelse kan være det vigtigste studie nogensinde foretaget på universitetet i Houston. Årsagen til den voldsomme udtalelse kommer på baggrund af det faktum, at den gennemsnitlige amerikaner bruger 10 timer om dagen i siddende og inaktiv position, hvilket umiddelbart er skadeligt for helbredet.

Gennem den indsigt Hamilton og hans hold har opnået har de udviklet "the soleus pushup", der aktiverer muskelgruppen, der er i grove træk er en del af læggen. Denne øvelse kan laves i siddende position.

Se i videoen, hvordan du laver den vigtige øvelse.