Søvnekspert: Derfor må du ikke sove på den her måde

Sundhed

13/06/2023

Foto: TikTok @levitex
Foto: TikTok @levitex

Skrevet af Emil B.

I en ny video forklarer en søvnekspert, hvorfor en helt bestemt og almindelig søvnposition kan være skadelig for dit helbred.

Gør din nattesøvn bedre

Vigtigheden af en god nattesøvn kan ikke undervurderes. Men nu viser det sig, at der er en bestemt måde at sove på, som er bedre end en anden.

James Leinhard er søvnekspert og en af bagmændene bag pude- og madrasmærket @levitex, og han siger om en bestemt sovestilling, som du kan se i videoen: ”Du kæmper mod alle de naturlige kurver i din rygsøjle. Du komprimerer dine ryghvirvler. Du får nåle, nakkesmerter, rygsmerter, og du gør det alligevel hver nat.”

Eksperten placerede også et skelet på sengen for at dele et andet visuelt eksempel: "Ser det her behageligt ud for dig?" spurgte han retorisk. Han tilføjede: "Det er ikke behageligt. Det er bare det, du er bekendt med."

Nyheden blev dog ikke hilst velkommen af ​​mange seere, selvom videoen fik over tre millioner likes.

"Det ser stadig vildt fantastisk ud for mig! Jeg mener, jeg vil hellere sove sådan end slet ikke sove, såååå det er derfor, vi sover sådan", svarede en person.

En anden bekræftede: "Fordi ellers kan jeg ikke sove."

Flere tips i anden video

Som en god nyhed for dem, der gerne vil tage imod ekspertens råd, har han også delt tips til dem, der oplever, at de skifter til stillingen i løbet af natten.

I en opfølgende video rådede TikTokeren til at sidesove med en pude mellem dine knæ og ankler for at 'støtte og stabilisere' din hofte og forhindre dig i at svinge det ene ben over det andet.

Han tilføjede, at det at kramme en pude hjælper med at forhindre dig i at rulle ind i 'bilulykke'-positionen. "Prøv dette i 30 minutter om natten," anbefalede eksperten.