Er løsningen på rygsmerter fundet? 80 % oplever bedring i løbet af få måneder

Sundhed

28/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Teknikken blev oprindeligt (og bliver stadig) brugt på dyr.

I 2022 viste statistikker fra Sundhedsministeriet, at ca. hver fjerde dansker over 16 år desværre lever med kroniske smerter. Det er i dag et udbredt samfundsproblem, der rammer hårdt.

Siden 1996 har Gold Implant Clinic arbejdet for at ændre spillet for en stor del af dem, der kæmper med bl.a. kroniske rygsmerter. Guld mod smerter er en alternativ behandling mod smerter, som klinikken oplever stor succes med.

Som den første i verden tog speciallæge Hans Kjerkegaard skridtet til at anvende guld mod smerter, der ifølge klinikken er en game-changer til at lindre – og i flere tilfælde komme af med kroniske smerter som slidgigt, diskusprolaps og arvæv efter operationer.

Essensen af teknikken er at placere små 24-karat guldstykker omkring leddet, der forårsager smerter.

Løbet tør for andre muligheder

Nogle af de patienter, der strømmer til klinikken, har oplevet, at behandlinger med fysioterapi og smertestillende andre steder ikke har hjulpet, og de derfor vil prøve at tage andre metoder i brug.

”Dem, der har god effekt af en guldbehandling, oplever sædvanligvis, at smerterne forsvinder gradvist inden for de første 2-3 måneder efter behandlingen. Dette skyldes, at guldet skal have lov til at virke i det område, hvor det er lagt ind. Andre oplever at effekten kommer med det samme. I en del tilfælde bliver man helt smertefri,” skriver speciallægen på Gold Implant Clinics hjemmeside.

Faktisk har det vist sig, at op mod 80 procent patienterne på klinikken oplever betydelig smertelindring eller lever et helt smertefrit liv efter behandling.

En af de patienter, der har prøvet kræfter med den alternative behandling, er Lillian, der tidligere var invalideret af sine rygsmerter efter en diskusprolaps men i dag lever uden smerter.

"Jeg havde voldsomme smerter i ryggen - invaliderende smerter. Jeg kunne ikke klare mig selv overhovedet. Jeg havde hjemmepleje otte gange i døgnet. Mine smerter var forfærdelige og jeg havde ingen livskvalitet […] Guldimplantation har fuldstændig ændret mit liv,” fortæller hun i en video på hjemmesiden.

Banebrydende behandlingsform

Det var faktisk dyrlægerne, der inspirerede Kjerkegaard til smertebehandlingsmetoden. Siden 1970’erne er metoden anvendt til at behandle ledsmerter hos dyr, og det er stadig en udbredt metode den dag i dag.

I 1996 opdagede speciallæge Kjerkegaard, at teknikken også kunne anvendes til at lindre smertetilstande hos mennesker.

Hans tilgang har gjort guldimplantation til en banebrydende behandlingsmulighed ikke bare til rygsmerter, men til alle led – også dem, der har arvæv efter en operation eller diskusprolapser, der sidder et uhensigtsmæssigt sted.

De årelange erfaringer og succeshistorier resulterer i, at Gold Implant Clinic er den førende smerteklinik og eksperter i guldimplantation som smertebehandling.

På klinikken arbejder Hans Kjerkegaard og hans søn for at gøre en forskel for patienterne og hjælpe dem tilbage til en smertefri tilværelse.