Ekspert forklarer: Denne gå-teknik kan mindske risikoen for hjerteanfald

Sundhed

01/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

At gå er en fremragende form for motion, men det viser sig, at det ikke kun er godt for at hjælpe dig med at blive mere aktiv og tabe vægt, men det kan også hjælpe med at sænke dit blodtryk, hvilket kan reducere din risiko for at få et hjerteanfald.

At gå er en gratis og simpel måde at være aktiv på - og det kan hjælpe dig med at blive sundere og endda tabe dig.

Ifølge NHS (det engelske sundhedsvæsen.red) kan en hurtig gåtur på så lidt som 10 minutter have masser af sundhedsmæssige fordele.

Selvom det ofte overses som en effektiv form for motion, kan det at gå faktisk forbedre dit humør, reducere stress, hjælpe dig med at sove bedre og støtte din knoglesundhed.

Men en anden enorm fordel er, at det kan reducere din risiko for hjertesygdom og slagtilfælde. Ifølge nylig forskning fra Blood Pressure UK lever to tredjedele af folk i hele Storbritannien mellem 30 og 50 år med udiagnosticeret højt blodtryk, hvilket sætter dem i risiko for alvorlige sundhedsproblemer som hjerteanfald, slagtilfælde eller endda hjertesvigt.

Dog kan motion gennem gåture faktisk forbedre din hjertekar-sundhed og sænke dit blodtryk - især med én bestemt gå-teknik.

En "rask" gåtur

Gavin Cowper, træningsekspert og ejer af Exersci, forklarer at en gåtur kan "øge din hjertefrekvens og forbedre blodkarfunktionen," hvilket fører til lavere blodtryk. En måde at opnå dette på er "rask gåtur".

Gavin anbefaler: "Start med opvarmning, og gå derefter i et raskt tempo i mindst 30 minutter de fleste dage om ugen."

Ifølge NHS er en rask gåtur cirka 5 kilometer i timen, hvilket er "hurtigere end en spadseretur."

Du bør kunne tale, men ikke synge ordene til en sang. Du kan også prøve at bruge den gratis Active 10-app på din smartphone, som burde fortælle dig, når du går hurtigt nok. Den kan også foreslå nogle måder at få mere rask gang ind i dit liv.

Hvis du også gerne vil smide et par kilo

Hvis dit mål også er at tabe vægt, bør du prøve teknikken med nordisk gang, som kan hjælpe dig med at forbrænde 20 procent flere kalorier. Ifølge forskning fra University of Verona er det et mere effektivt værktøj til vægttab end almindelig gang.

I en undersøgelse med 38 deltagere over seks måneder faldt talje omkredsen hos dem, der dyrkede nordisk gang, med 8%, og det samlet kropsfedt blev også reduceret med 8 procent.

Gavin anbefaler også at løbe eller jogge for at sænke blodtrykket. Han foreslår gradvist at opbygge "din løberutine til mindst 150 minutter med moderat intensitet eller 75 minutter med kraftig intensitet om ugen".

Alternativt kan du cykle med "moderat til kraftig intensitet i 150 minutter om ugen".

Kilde: Mirror