Den er god nok: Det ER værre for mænd!

Sundhed

03/10/23 | 11:21

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Så bør den diskussion være lukket!

Er det influenza eller "mande-influenza"?

Du har måske fået spørgsmålet, eller også har du selv stillet det. Uanset hvad har de fleste nok hørt begrebet "mande-influenza", der i korte træk går ud på, at mænd opfører sig, som om de nærmest af døden nær, når de er syge.

Den vedvarende joke har ført til mange grin og rullende øjne gennem årene, men nu er det faktisk videnskabeligt bevist:

Mænd BLIVER mere syge, når de bliver ramt af influenza!

Det skriver det norske medie sosialnytt.

Svagere immunforsvar

Det er en canadisk forsker, der står bag de opsigtsvækkende resultater, og de viser, at mænd helt generelt har et svagere immunforsvar end kvinder.

Årsagen er, at det mandlige kønshormon, testosteron, ser ud til at svække immunforsvaret. Samtidig gør kvinders kønshormon, østrogen, kvinder mere modstandsdygtige overfor netop influenza.

Konklusionen bag det nye studie bliver understøttet af Rebecca Cox. Hun er leder af influenzacentret ved Universitetet i Bergen.

Hun fortæller til det norske medie KK, at det altså ikke bare er en skrøne, når mænd virker til at blive mere syge af influenza end kvinder.

"Jeg tror, ​​at mænd kan blive hårdere ramt, og undersøgelsen fra Stanford bekræfter, at et højt niveau af testosteron reducerer mængden af ​​antistoffer efter vaccination. Der er også artikler, der tyder på, at østrogen (det kvindelige hormon, red.) kan give yderligere beskyttelse”.

Så noget tyder altså på, at der ER en grund til, at mænd pylrer mere, når de bliver tvunget under dynen - spørgsmålet er så, om de nye resultater bliver enden på skrønen om "mande-influenza" ...