Vinderen er kåret: Her er Årets Fund i dansk sport 2023

Sport

29/12/2023

Foto: Danmarks Idrætsforbund
Foto: Danmarks Idrætsforbund

Skrevet af J. Bøgen

Det kan man vist ikke rigtig argumentere imod ...

I begyndelsen af januar 2023 kom håndboldspilleren Simon Pytlick på banen som VM-debutant. Han scorede tre mål mod Belgien.

Et par uger senere kunne han sammen med resten af det danske håndboldlandshold lade sig hylde som VM-guldvindere efter en finalesejr mod Frankrig, hvor den unge fynbo scorede ni mål.

Og som en ekstra fjer i hatten, så blev Pytlick kåret som mesterskabernes bedste venstre back.

2023 har været et hæsblæsende år for Pytlick. Efter VM vandt han både pokalturneringen og DM med GOG. Senere blev han udnævnt som Europas bedste håndboldspiller.

Og så blev han solgt til Flensburg-Handewitt, der er et af Europas bedste klubhold.   

”Simon Pytlick har i 2023 leveret et helt exceptionelt gennembrud og var en af de bærende kræfter, da herrelandsholdet i håndbold vandt det historiske VM-guld i januar. Simon Pytlick satte et enormt aftryk på landsholdet, vi alle vil huske, og som lover særdeles godt for fremtiden. Derfor fortjener han at vinde Årets Fund i et meget, meget stærkt felt af kandidater til prisen. Et felt, som vel ikke er set stærkere i flere årtier. Derfor er der også grund til at hylde ikke kun Simon, men også de andre talenter, som vi glæder os helt vildt til at følge og samarbejde med de kommende år,” siger Lars Balle Christensen, sportsdirektør i Team Danmark.

Skarpt felt af nominerede

Der var 10 ’fund’ i finalen om at vinde den eftertragtede pris, som er blevet uddelt siden 1929. Cykelrytteren Albert Philipsen blev nummer to, mens fodboldspilleren Rasmus Højlund tog tredjepladsen.

”Niveauet for de nominerede til Årets Fund 2023 har været uhørt – ja, jeg vil faktisk kalde det historisk - højt. Verdens- og europamestre må derfor tage til takke med sekundære placeringer, fordi håndboldspiller og VM-guldvinder Simon Pytlick tager titlen som Årets Fund i år,” siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF og med i dommerkomitéen for Årets Fund.

Han fortsætter:

”Kometkarriere er ikke et for stort ord at hæfte på Pytlick. I 2023 fik han VM-debut, vandt VM-guld, blev VM’s bedste venstre back, vandt pokalturneringen og DM med GOG og blev kåret til Europas bedste håndboldspiller. Jeg er sikker på, at disse meritter kun er toppen af isbjerget, og at Pytlick vil dominere international håndbold i mange år fremover, og derfor er han den helt rigtige vinder af Årets Fund 2023.”

De nominerede var

  • Villads Flügge Napier og Andras Sejer Kofod Brinck, beachvolleyball

  • Jonas Isaksen, atletik

  • Smilla Tarning Sønderby, golf

  • Albert Philipsen, cykling

  • Simon Pytlick, håndbold

  • Edi Hrnic, taekwondo

  • Rasmus Højlund, fodbold

  • Frederikke Hauge Matthiesen, kajak

  • Anne Bakke Nielsen, skydning

  • Caroline Rehoff Pedersen, ridning

Fakta om Årets Fund

Årets Fund er Danmarks ældste idrætspris og uddeles i et samarbejde med mellem DIF, Team Danmark og Politiken.

Den blev uddelt første gang i 1929.

Vinderen modtager ud over hæderen 75.000 kroner.        

Foto: Danmarks Idrætsforbund