Bliver opvarmning til Tour de France: Her er Danmarks nye World Tour-cykelløb

Sport

22/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

En kommende klassiker er skabt blandt de internationale cykelløb.

Danmark fået et nyt cykelløb i absolut verdensklasse.

Til næste sommer går starten i Roskilde med målstreg i København, og navnet på det nye løb er Copenhagen Sprint.

Det skriver løbets samarbejdspartnere i en pressemeddelelse.

Opvarmning til Tour de France

Løbet, som omfatter et eliteløb for både kvinde- og herreryttere, har fået en placering i UCI-løbskalenderen den 21. og 22. juni 2025, som gør det muligt for sprinterne at teste formen endeligt forud for verdens største cykelløb, Tour de France.

Ruten byder på nye, spektakulære strækninger. Startskuddet går ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde med målstreg ved Statens Museum for Kunst i København.

Ruten snor sig gennem det nordsjællandske landskab med naturskønne veje, slotte og vartegn for til sidst at munde ud i Københavns gader over broer, søer og forbi det historiske og moderne Københavns bygninger og seværdigheder.

 • 21. juni 2025: Ruten for kvinder er 160 km. 130 km fra Roskilde til København. 3 omgange i København på 10 km rundstrækning.

 • 22. juni 2025: Ruten for herrer er 230 km. 180 km fra Roskilde til København. 5 omgange i København på 10 km rundstrækning.

 • Se kort over ruterne i bunden af artiklen.

Folkefest under opsejling

I løbsweekenden vil partnerkredsen bag skabe en folkefest og cykelfestival med masser af aktiviteter for børn, voksne og cykelfans. Bl.a. arrangeres et folkecykelløb, hvor alle gratis kan cykle ruten i København.

Ved målområdet skal en cykelfestival løbe af stablen, hvor alle er inviteret med, ligesom der også vil være hot spots med lokale cykelfester langs hele ruten. Som del af cykeleventen afholdes et politisk topmøde.

Cykeltopmødet sætter rammen for nye strategiske samarbejder, der kan fremme hverdagscykling i Danmark og resten af verden.

”Nu kan alle cykelfans sætte et stort kryds i kalenderen, for nedtællingen til det første Copenhagen Sprint i København og på Sjælland er officielt skudt i gang! Med ruten lægges op til masser af udfordringer for rytterne og spænding for publikum. Rundt om løbet vil vi i partnerkredsen skabe en folkefest fuld af cykelaktiviteter og oplevelser for alle, der elsker cykling. Vi vil gøre, hvad vi kan i København for at være gode værter og gennem eventen også at sætte hverdagscyklisme på dagsordenen," siger overborgmester i København Sophie Hæstorp Andersen (S).

Fakta om Copenhagen Sprint

 • Copenhagen Sprint består af to professionelle løb: Et elitecykelløb for både kvinde- og herreryttere.

 • Kvindeløbet afvikles lørdag 21. juni 2025.

 • Herreløbet afvikles søndag 22. juni 2025.

 • Folkecykelløb for alle på ruten i de københavnske gader. Det er gratis at deltage.

 • Folkefest og cykelfestival i Roskilde, København og rundt på ruten med hot spots og aktiviteter for børn, voksne, turister og cykelfans. Der vil bl.a. være cykelfestival ved målområdet i København. Frivillige foreninger, erhvervsliv og organisationer inddrages, så vi sammen skaber en cykelfest, der involverer alle cykelelskende danskere.

 • Som del af cykeleventen afholdes et politisk topmøde. Cykeltopmødet sætter rammen for nye strategiske samarbejder, der kan fremme hverdagscyklisme i Danmark og resten af verden.

Fakta om ruten

 • 21. juni 2025: Ruten for kvinder er 160 km. 130 km fra Roskilde til København. 3 omgange i København på 10 km rundstrækning.

 • 22. juni 2025: Ruten for herrer er 230 km. 180 km fra Roskilde til København. 5 omgange i København på 10 km rundstrækning.

Kort: Københavns Kommune Økonomiforvaltningen