Så mange kopper kaffe bør du drikke hver dag

Sponseret indhold

07/11/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Louise S.

Det sorte guld er et uundværligt produkt for de fleste danskere. Og for dem, der elsker en god kop kaffe, er der gode nyheder. Ny forskning peger på, at kaffe på nogle punkter er sundt. Så måske skal vi ændre de negative fordomme om den daglige kop morgenkaffe?

Er kaffe usundt?

Nej, ikke som udgangspunkt, hvis du spørger en række forskere. Forskningen viser, at kaffe ikke er usundt – hvis det indtages i moderate mængder og ikke køres ned kop efter kop. Koffeingrænsen går ved 400 mg, hvilket svarer til ca. 5 kopper kaffe om dagen.

Nogle af de sunde aspekter ved kaffe er, at det nedsætter dødeligheden, særligt hos hjertepatienter, og så har den en beskyttende effekt mod parkinson, leverkræft og diabetes 2. Så vil du passe på din krop og helbred, så hold dig til kaffekoppen!

Den positive effekt kan dog vendes til negativ, hvis du drikker den forkerte kaffe eller på det forkert tidspunkt – og den forkerte mængde.

 

Hvilken kaffe er den sundeste?

En norsk undersøgelse viser, at de personer, der drak 1-4 kopper kaffe, havde de bedste resultater i forhold til dem, der drak mere eller slet ikke drak kaffe. Det kan altså betale sig at indtage i hvert fald en kop af de sorte guld om dagen.

Adskillige forskere har tilmed påvist, at filterkaffe er den sundeste måde, du kan lave kaffe på. Filteret adskiller og opfanger de skadelige stoffer, der fx øger kolesteroltallet og øger risikoen for hjertesygdomme.

   

Drik kaffe med god samvittighed

Ønsker du at drikke kaffe med god smag i munden, findes der adskillige danske firmaer, der sælger filterkaffe. Fx har Depresso Coffee et stort udvalg af både formalet og hele kaffebønner, der alle følger forskningens råd om god og sund kaffe. Fx har de forskellige smagspakker, hvor du selv kan vælge de smagsvarianter, du vil prøve.

Køb kaffen her.