Har du fået lavet et testamente?

Sponseret indhold

29/04/2022

Skrevet af Sponseret Indhold

Dette indhold er sponsoreret

Alle kan have glæde af at få lavet et testamente, så man ved præcis, hvad der skal ske med ens ejendele og formue, når man går bort. Det er også en rigtig god idé, at få lavet et testamente, hvis man har en formue eller nogle ejendele, som man ønsker skal gå til en eller flere bestemte personer. På den måde kan man sikre sig, at det bliver fordelt på den måde, man ønsker det.

Hvorfor lave et testamente?

Et testamente sikrer, at de efterladte får det, man mener, de skal have. Man bestemmer selv, hvem der skal arve hvad, ligesom testamentet også kan bruges til at udpege en person til at varetage eventuelle mindreårige børns interesser. Hvis man ikke laver et testamente, vil de efterladte blive underlagt de almindelige regler om arvelov. Rigtig mange advokater anbefaler derfor også, at oprette et testamente, hvad enten man er alene, samlevende, gift, har børn eller ej. Det er nemlig en af de eneste muligheder, man har for at udtrykke sine ønsker om formue, når man først er gået bort. Er man eksempelvis gift eller har børn har man dog ikke mulighed for at kunne råde over hele arven, da mindst 25 procent af arven skal gå til ægtefællen eller børnene, det der også kaldes tvangsarv. Der findes mange forskellige scenarier i forhold til arv, og derfor kan det være en god idé, at få hjælp af en advokat til, hvordan sit testamente skal udstykkes, så det bliver gjort på den mest hensigtsmæssige måde.

Hvad kan et testamente indeholde?

Testamentet kan indeholde alt, hvad der vedrører personlige forhold. Det vil sige, at man ud over at kunne bestemme, hvem der skal arve sin formue, og hvem der ikke skal, også kan bestemme, hvordan formuen skal fordeles mellem arvingerne. Man kan også bestemme, om nogen af arvingerne skal have en uskiftet boandel i sin bolig eller ejendom. Hvis man ikke har et testamente, vil det være op til de efterladte, at beslutte, hvordan formuen skal fordeles, og det kan i nogle tilfælde give anledning til konflikter og uenigheder. Ønsker man at undgå dette, bør man derfor kraftigt overveje at få lavet et testamente, hvis man ikke allerede har et.

Er det obligatorisk at have et testamente?

Det er ikke obligatorisk at have et testamente, men det kan være en rigtig god idé. Det er både en fordel for en selv, men også for de efterladte, da alle de svære beslutninger om arvefordeling og mere, er taget på forhånd. Dette kan især være en fordel, hvis man har en stor familie eller et stort netværk af venner og bekendte. Det kan også være en rigtig god idé, at få lavet testamentet, mens man stadig er frisk og ved sine fulde fem. På den måde slipper man for at skulle beslutte sig for testamentets udformning i en svær sidste tid.