Stenhård prioritering: Kong Charles har ikke tid til at se sin søn

Royalt

09/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Og det er endda, selvom Harry er i Storbritannien.

Harry, der er 39 år, er vendt tilbage til Storbritannien for at markere 10-års jubilæet for Invictus Games, en international sportsbegivenhed for sårede militærfolk, som han selv stiftede.

Men turen til Storbritannien, bliver uden at se sin far.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Under sit nuværende besøg i Storbritannien vil Prins Harry ikke få mulighed for at mødes med sin far, Kong Charles, da kongen har et fyldt program, oplyser Harrys talsmand tirsdag.

Harry, der er 39 år, er vendt tilbage til Storbritannien for at markere 10-års jubilæet for Invictus Games, en international sportsbegivenhed for sårede militærfolk, som han selv stiftede.

Kølig luft i familien

Siden Prins Harry og hans amerikanske hustru Meghan trak sig tilbage fra deres officielle kongelige pligter i 2020 og flyttede til Los Angeles, hvor de nu bor med deres to små børn, har de kun besøgt Storbritannien få gange.

Deres forhold til resten af den kongelige familie er kølnet, og det siges, at Harry knap nok taler med sin ældre bror, Prins William, der er tronarving.

Harrys seneste besøg i Storbritannien fandt sted i februar, hvor han kortvarigt besøgte sin far efter at det blev offentliggjort, at Kong Charles var blevet diagnosticeret med kræft.

Der havde været spekulationer i pressen om, at de kunne mødes igen under dette besøg, men dette blev afvist af en talsperson for hertugen af Sussex.

Benhård prioritering

"På grund af Hans Majestæts tætpakkede program vil et møde ikke være muligt under hertugens ophold i Storbritannien denne uge," forklarer talsmanden og tilføjer, "Hertugen har naturligvis fuld forståelse for sin fars travle tidsplan og de mange prioriteter og håber at kunne se ham snart."

Kong Charles genoptog sine offentlige pligter sidste uge for første gang siden kræftdiagnosen.

Buckingham Palace har meddelt, at kongens tidsplan vil blive nøje tilrettelagt for at minimere risici for hans helbred. Paladset har desuden oplyst, at de ikke vil kommentere yderligere på spørgsmål vedrørende Prins Harry.

Under sit ophold deltog Harry i flere arrangementer relateret til Invictus Games, og onsdag vil han være til stede ved en taksigelsesgudstjeneste i St. Paul's Cathedral i London, hvor han også vil bidrage med en oplæsning.

Efter sit ophold i Storbritannien vil Prins Harry sammen med sin kone Meghan besøge Nigeria.