Prinsen har fået forbud ved Dronningens begravelse

Royalt

12/9/22 | 19:22

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Prins Andrew har fået forbud ved dronningens begravelse.

Hertugen af York har fået forbud mod at være militæruniform ved dronningens begravelse. 

Han forventes i stedet at bære en morgendragt, som han gjorde til prins Philips begravelse, når Hendes Majestæt bliver stedt til hvile.

Dronningens begravelse er sat til at finde sted den 19. september, hvor embedsmænd gør alt hvad de kan, for at gøre det til en af de mest mindeværdige begivenheder i britisk historie. 

Alle arbejdende kongelige vil bære deres militære påklædning, men Andrew, der blev frataget sine militære titler sidste år, vil ikke. 

En kilde i paladset sagde: 

“Som et ikke-arbejdende medlem af den kongelige familie vil hertugen af York ikke bære uniform, undtagen som et særligt tegn på respekt for Hendes Majestæt Dronningen ved den sidste vagt i Westminster Hall.”

Arbejdende kongelige, der blandt andet omfatter kongen og prinsen af Wales, vil paradere i militæruniform ved i alt fem begivenheder i løbet af de kommende dage, mens nationen sørger over deres elskede dronning.

De vil også bære uniform til statsbegravelses tjenesten i Westminster Abbey. 

Andrew får kun lov til at bære sin uniform i Westminster som et særligt tegn på respekt. 

De samme regler vil sandsynligvis gælde for prins Harry, der forlod royale pligter tilbage i 2020, selvom dette endnu ikke er bekræftet.

Hertugen af Sussex, som er en engageret militærveteran, betragtes ikke længere som en arbejdende kongelig. 

Han fortsætter dog med at støtte forsvaret og opretholder respekt fra veteraner rundt om i verden. 

Andrew, den afdøde monarks vanærede anden søn, trådte tilbage fra det offentlige liv efter furore over sit venskab med den pædofile milliardær Jeffrey Epstein og betalte millioner for at afgøre en civil sag om seksuelle overgreb til en kvinde, han hævdede aldrig at have mødt.

I januar, forud for hans juridiske forlig, fratog hans mor dronningen ham alle hans æres militære roller, herunder oberst for Grenadier Guards og han opgav sin HRH stil.

Andrew, en tidligere officer i Royal Navy, der tjente i Falklandskrigen, beholdt sin rang som viceadmiral. 

Han bar morgendragt og slips til sin fars begravelse sidste år - efter at dronningen angiveligt stoppede ham iført en admiraluniform.

Det blev rapporteret på det tidspunkt, at han havde fortalt sin mor, at han ønskede at bære den prestigefyldte uniform til begravelsen, på trods af, at han udsatte titlen efter Jeffrey Epstein sexskandalen. 

Men der skulle efter sigende være “alvorlig utilfredshed” med det, og uniformer blev helt skrottet fra tjenesten. Det skriver The Sun.