Læge efter onlinesamtale med Prins Harry: Har en buket af diagnoser

Royalt

07/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Lægen Gabor Maté havde forleden en timelang samtale med Prins Harry, hvor de kom vidt omkring. Og efter den samtale konkluderer Gabor Maté, at Prins Harry opfylder kriterierne for en række psykiske sygdomme.

Traumatiske liv

Under samtalen snakkede Prins Harry med Maté om sit liv op til nu. Han fortæller, om hvordan hans mors tidlige død påvirkede ham i en meget negative retning.

Og faktisk var det det og flere andre ting, der retning så negativ, at en læge diagnosticerede ham med PTSD, men psykiateren nævner efter interviewet, at Harry faktisk også opfylder kriterierne for angst, ADHD og depression.

Han fortalte også om, hvordan han har haft et misbrug af forskellige euforiserende stoffer, hvor særligt kokain var en af dem. Men i samme ombæring fortæller han også, hvordan cannabis var en af de ting, der hjalp ham på ret køl igen:

"Det har været en af ting, som har ændret mig og hjulpet mig med at håndtere fortidens traumer og smerte," siger han om stoffer, der jo er ulovligt at bruge i Danmark.

Ikke for at være et offer

Under samme interview nævner han, at han ikke ønsker at fortælle alle disee oplysninger for at få ham til at være et offer. Han mener, at hans åbenhed om sin egen psykiske tilstand er med at gøre det normalt at kæmpe med sin egne psykiske problemer.

Hans timelange interview var derfor en måde at sætte fokus på mentalt sundhed, som mange mennesker rundt om i verdenen kæmper med. Samtalen kostede 250, og alle deltagerne fik bogen "Reserven" af Prins Harry med.