Dronning Margrethe aflyser: Ramt af helbredsproblemer

Royalt

03/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Hun er nødt til at aflyse planerne for lørdag.

Dronning Margrethe har været nødt til at melde afbud til et arrangement lørdag på grund af helbredsproblemer.

Det skriver Dagens

Lørdag slår Nationalmuseet i København dørene op til en ny udstilling med navnet 'Jagten på danmarkshistorien'.Det er en stor begivenhed, som efter planen også skulle have haft fint besøg. Men sådan bliver det ikke.

Det var planen at dronning Margrethe skulle have deltaget i åbningen af den nye udstilling.

Det er dog ændret nu, da dronning Magrethe, som 16. april blev 82 år, har været nødt til at melde afbud til arrangementet.

Problemer med ryggen

Kongehuset meddeler om aflysningen på deres hjemmeside.

I denne meddelelse fremgår det, at det er problemer med ryggen, der gør, at dronning Margrethe ikke vil være i stand til at være til stede, når Nationalmuseet åbner for den nye udstilling lørdag.

Det blev dog ikke yderligere konkretiseret. Kongehuset har blot meddelt, at dronning Margrethe har set sig tvunget til at melde afbud til arrangementet på grund af 'problemer med ryggen'.

Forventes klar næste uge

"Dronningen deltager ikke som planlagt i arrangementet i morgen (lørdag, red.) på grund af problemer med ryggen," sådan oplyser kongehusets kommunikationsafdeling på hjemmesiden.

Umiddelbart er der ikke udsigt til, at det får betydning for flere af hendes pligter, da hun ingen formelle forpligtelser har søndag.

Nyhedsbureauet Ritzau oplyser yderligere, at der ingen aflysninger er i den kommende uge.