Vi frygtede naturkatastrofer i efterårsferien – i stedet blev danskerne ramt af noget helt andet

Rejse

25/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det var frygt for naturkatastrofer, mulighed for evakuering samt afbestilling, der fyldte i danskernes hoveder op til efterårsferien. Nu viser tal fra SOS International, hvor galt det gik for danskerne på årets efterårsferie.

Danskerne rejste i stor stil på efterårsferie. Frygten for naturkatastrofer holdt os ikke tilbage med at rejse.

Sommerens brande på Rhodos, gigantiske hagl i Italien og så lige en ekstra brand på Tenerife sad i baghovedet hos danskerne, da efterårsferien stod for døren.

Spørgsmålene til kundecentret i Codan handlede i høj grad om evakuering, mulighed for afbestilling og hjemtransport, hvis naturen viste sig fra sin værste side.

Heldigvis er der godt nyt om efterårsferien. Det var ikke naturkatastrofer, der prægede alarmcentralen hos SOS international, der tager sig af at hjælpe danskere, der er kommet galt afsted på ferien i udlandet.

Feriemave og feber

Meldingen er, at det var den klassiske dårlige feriemave, der var topscoreren på ferien, efterfulgt af feber. Derudover var der også meldinger om skader på ankler og fødder, bronkitis og blærebetændelse.

”Rejseforsikringen er god at have i baglommen, hvis der skulle opstå problemer på ferien. Og vi er glade for at se, at langt størstedelen af vores kunder har haft en problemfri ferie, mens vores samarbejdspartner SOS International har kunnet hjælpe dem, der havde behov for eksempelvis at tale med en læge. Heldigvis havde vi ikke behov for evakueringer,” siger direktør for skadeservice i Codan Jan Graversgaard.

Samtidig viser opgørelsen fra SOS International, at danskernes lyst til at rejse på ferie ikke har været bremset af bekymringerne på bagkant af sommerens uvejr. Hos SOS International er meldingen, at rejselysten er stor, og at det igen er sol og sommer, der trækker i danskerne.

"Danske børnefamilier er glade for at rejse til sol og varme i efterårsferien. Det kan mærkes på alarmcentralen, hvor vi i uge 42 fik mange henvendelser fra danske rejsende i Spanien, Tyrkiet og Grækenland. Det er vores indtryk, at danskerne igen rejser lige så meget som før corona, siger Karin Tranberg," divisionsdirektør for Travelcare i SOS International.

SOS International melder, at de i år har set en stigning i antal henvendelser på 33 pct. i forhold til efterårsferien i 2022, og at det er vurderingen, at vi nu igen er på niveauet fra før corona.