Undersøgelse viser: Så mange danskere nægter at rejse på fredag d. 13.

Rejse

12/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Er det en dato, du frygter?

Fredag d. 13. er en dag, der i nogle kulturer forbindes med uheld. Men danske fritidsrejsende er hverken overtroiske eller bange for at rejse på uheldets dag.

En kundeundersøgelse fra rejseforsikringsselskabet Europæiske ERV viser, at 84 procent af de adspurgte ikke har noget imod, at rejsen sker fredag d. 13.

Her er der 13 procent, der er lidt overtroiske, men som alligevel rejser afsted.

Der er dog 3 procent, der vælger at blive hjemme pga. de er bange og utrygge ved at rejse på dagen.

Spanien er den mest populære destination i efterårsferien

I år skal størstedelen af danske fritidsrejsende ikke rejse i efterårsferien, hverken i Danmark eller til udlandet. De vælger at nemlig holde deres ferie derhjemme.

Her fortæller 68 procent af de adspurgte, at de bliver hjemme, mens lidt under en tredjedel skal rejse, viser tal fra en kundeundersøgelse foretaget af Europæiske ERV.

Blandt dem der rejser afsted denne efterårsferie til udlandet, er det primært indenfor Europas grænser, mange af danskerne skal holde deres ferie. Her er Spanien den mest populære destination indenfor Europa. Grækenland kommer på en anden plads, mens Tyskland får en tredje plads.

På de lidt længere distancer udenfor Europa, er det USA og Thailand, som flere danskere har planlagt deres efterårsferie til, viser kundeundersøgelsen.

Danskere glæder sig mest til at opleve kulturen

Når danskerne skal ud at rejse er der flere ting, de glæder sig til at opleve, når de kommer til destinationen.

Her er det størstedelen af de fritidsrejsende, der ser mest frem til at opleve kulturen på deres ferie i efteråret eller vinteren. Det svarede over halvdelen i kundeundersøgelsen. Dernæst ser ca. 45 procent frem til at slappe af og nyde livet på stranden.

Men rigtig mange ønsker også at være sammen med dem, de holder af. Over en tredjedel ser nemlig frem til at bruge tiden sammen med deres familie og venner på deres ferie.

Derudover var der ikke mange danskere, der har planer om at feste på ferien. Dette var der kun 2 procent af de adspurgte, der svarede i kundeundersøgelsen.

Undersøgelsen består af mere end 585 besvarelser indsamlet fra slut september til start oktober 2023.