Rejseselskab lover vejrgaranti: Få pengene tilbage, hvis det regner på ferien

Rejse

21/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Vil det få dig til at genoverveje dine rejseplaner?

Mange ferierejsende rejser for varmen og solen. Desværre oplever enkelte, at 30 grader og fuld sol erstattes af vådt vejr i timer eller sågar dage på deres ferie.

Men det har verdens førende rejsekoncern nu valgt at gøre noget ved.

Rejseselskabet TUI gik nemlig sidste år sammen med Sensible Weather om at lancere en vejrgaranti, der automatisk kompenserer selskabets gæster økonomisk, hvis det regner på deres ferie.

Vejrgarantien er i første omgang lanceret i Sverige og forventes lanceret i Danmark senere.

”Vi kan ikke påvirke vejret på vores rejsemål, men med denne vejrgaranti kan vores gæster have en god ferie, selvom det regner. Erstatningen betales samme dag, hvilket giver vores gæster mulighed for at bruge tiden på aktiviteter, hvor regnen ikke er en hæmsko. Det kan for eksempel være museumsbesøg eller shoppingtur,” sagde Tommy Serban, kommerciel direktør hos TUI, i forbindelse med det nye samarbejde.

Sådan fungerer det

Vejrgarantien kan tilkøbes som en forsikring inden afrejse. Prisen afhænger af vejrprognosen for hotellets beliggenhed.

En prognose for regn på 1,5 mm. per time eller mere, i mindst to timer, aktiverer garantien automatisk og giver en udbetaling samme dag.

Erstatningens størrelse er baseret på totalprisen for rejsen.

Om TUI

TUI er verdens førende rejsekoncern og opererer sine hoteller, krydstogtskibe, flyselskaber og udflugter verden over. TUI-aktien er børsnoteret på London Stock Exchange og det regulerede uofficielle marked i Tyskland.

I regnskabsåret 2019 havde TUI-koncernen omkring 70.000 ansatte, 28 millioner kunder og en registreret omsætning på 19 mia. euro.

Hele værdikæden for turisme er under ét tag og tæller, foruden online marketingplatforme på tværs af Europa, 400 TUI-ejede hoteller, 15 krydstogtskibe og fem flyselskaber med mere end 100 fly. TUI-brandet har eksisteret i Danmark siden 2016 og hører under koncernens nordiske afdeling.

TUI har sit danske kontor i København.