Helt gratis trick: Genial løsning forkorter ventetiden i sikkerheden i lufthavnen

Rejse

05/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvorfor kendte jeg ikke det trick, da jeg skulle hjem derfra sidst?

Der er næppe noget, der skaber så meget angst som at stå i kø ved sikkerheden i lufthavnen og se tiden nærme sig afgang, mens en passager foran dig får at vide, at hun ikke kan tage sin literflaske med vand med sig.

Uanset hvor meget tid du giver dig selv, er du på en eller anden måde altid fanget i en uendelig kø af mennesker.

Men nu har en TikToker afsløret en genvej, der kan spare dig for stressen ved de frygtede sikkerhedskøer.

Rejselystne Raimee delte et tip til alle, der flyver fra Londons Heathrow Lufthavn.

I en TikTok-video fortalte hun: "Dette er det sejeste, jeg har set nogen lufthavn gøre. De har noget nyt kaldet Timeslot, der giver dig mulighed for at planlægge, hvornår du går igennem sikkerhed."

Sikkerhedsslusen i Heathrow overstået på bare 5 minutter

Raimee delte skærmbilleder af Timeslot og fortsatte: "Du kan vælge din timeslot to til tre dage før din rejse, du får en QR-kode, og derefter bevæger du dig til det specifikke område i Heathrow - der er skilte overalt, så du vil nemt kunne finde det."

I videoen viser Raimee, hvordan hun tager sine væsker ud af tasken og går igennem sikkerheden.

Raimee, der er fra USA, tilføjer: "Jeg overdriver ikke, når jeg siger, at jeg kom igennem sikkerhedsslusen i Heathrowpå mindre end fem minutter."

Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er helt korrekt. For øjeblikket afprøver lufthavnen Timeslot i seks måneder med udvalgte flyvninger fra Terminal 3.

Den særlige anordning er åbent for American Airlines, Delta, Emirates og Virgin Atlantic, med planer om at introducere Timeslot til andre flyselskaber under forsøget.

Det er gratis og kan bookes til grupper på op til fem personer.

Det seneste timeslot, du kan booke, er 90 minutter før en langdistanceflyvning og 60 minutter før en kortdistanceflyvning.

Mark Powell, driftsplanlægningsdirektør hos Heathrow, fortæller: "Denne nye prøveordning vil give passagerer den ekstra sikkerhed og tryghed, inden de begiver sig ud på deres rejse, og vi tror, at den især vil være populær for familier eller nervøse rejsende, der måske ønsker lidt mere ro på deres rejse."

Kilde: Metro