Indfører nyt forbud mod overturisme: Europæisk hovedstad siger stop

Rejse

20/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er simpelthen ved at gå ud over indbyggerne.

Hollands hovedstad, Amsterdam, der er kendt for sin unikke arkitektur og brostensbelagte stræder (samt sin liberale holdning til hash), har længe været et yndet rejsemål for turister.

Disse besøgende er lette at genkende, ofte klædt i shorts og sandaler, mens de navigerer gennem byen med deres smartphones i hånden.

Men nu har byen, der kæmper med konsekvenserne af  overturisme, besluttet at sige stop!

Det skriver Ekstra Bladet.

Forbud mod nye hoteller

Denne nye regulering kommer som et svar på de voksende bekymringer blandt Amsterdams indbyggere, som føler, at turismens vækst truer deres livskvalitet.

Lokale myndigheder har fastsat, at byen skal forblive levedygtig for både turister og fastboende, med en klar grænse på 20 millioner hotelovernatninger om året.

For at holde turismen i skak, vil nye hotelbyggerier kun blive godkendt, hvis et eksisterende hotel lukker sine døre.

Denne regel gælder dog ikke for projekter, der allerede er under opførelse eller har modtaget de nødvendige tilladelser før den nye regulering.

Splittede reaktioner

Reaktionerne på denne nyhed varierer stærkt. 

Lokalbefolkningen ser positivt på tiltaget, da de håber, at det vil mindske trængslen og bevare byens charme. Hotelbranchen er derimod langt fra begejstret.

Repræsentanter fra store hotelkæder som Hilton Hotel, Amstel Hotel og Conservatorium Hotel har udtrykt frustration over beslutningen, idet de påpeger, at de nu er tvunget til at finde alternative måder at opretholde forretningen og sikre job til deres ansatte.

Amsterdam er bare den seneste europæiske by til at indføre lignende tiltag for at slippe for overturisme. Tidligere er det kommet frem, at Venedig vil indføre billetter til dagturister, så man skal betale for overhovedet at komme inden for bygrænsen.