FDM advarer: Disse motorveje kan give mange timers kø på kør-selv-ferien

Rejse

15/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Turen gennem Tyskland kan pludselig blive rigtig lang.

Når sommerferien nærmer sig, er det tid til at overveje rejseplanerne grundigt, især hvis bilferien går gennem Tyskland. Her kan bilister nemlig forvente betydelige udfordringer i form af vejarbejder og tæt trafik.

FDM advarer om over 1.300 vejarbejder på de tyske motorveje, hvilket kan gøre turen langsommere og mere besværlig.

Den forestående EM-slutrunde i fodbold, som starter fredag og varer en måned, vil også påvirke trafikken. FDM råder feriebilister til at undgå storbyer som Berlin, München og Hamburg i myldretiden og på kampdage.

Samtidig er det en god ide at forberede sig på længere rejsetid, end GPS'en siger hjemmefra.

Selvom der i år ikke er tale om "monsterlange" vejarbejder, er der alligevel mange steder, hvor vejarbejder ligger så tæt, at det kan føles som en langstrakt køretur.

Sommerens vejarbejder inkluderer blandt andet strækninger med to eller flere spor åbne i hver retning med en hastighedsbegrænsning på 80 km/t.

Disse strækninger er særligt ramt

Især på strækningerne her er der udsigt til lange kødannelser ved vejarbejder:

  • A3 mellem Würzburg og Nürnberg

  • A7 gennem ved Hamborg/Elbtunnel samt mellem Kassel og Würzburg

  • A8 München – Østrig (mod Salzburg/Innsbruck)

  • A9 vest for Berlin – Leipzig – Nürnberg – München – to vejarbejder a hver 10 km

  • A10 (Berliner Ring)

  • A99 (München Ring) øst om München – mange mindre vejarbejder

Tag forholdsregler mod køer

Bilister kan dog selv gøre en indsats for at undgå at sidde fast. Det kan være ved at holde sig orienteret om trafiksituationen via radio eller gps.

"Tager man sine forholdsregler, kan man minimere risikoen for at sidde fast. Der er mindre risiko for kø midt på ugen, og man kan eventuelt vælge at køre tidligt på dagen eller sent om aftenen, hvor der typisk er mindre trafik," siger Karsten Meyland Lemche fra FDM.

Et alternativ er Google Maps, der hele tiden giver et opdateret overblik over hurtigste rute. Ved udsigt til kø længere fremme på vejen foreslår Google Maps selv en alternativ rute, såfremt der er tid at spare.