Ejer af campingplads med advarsel: Sørg for dette, eller du risikerer at få ødelagt din tur

Rejse

16/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Er det noget, du tænker over?

Camping er en elsket ferieform for mange. Det kan spænde helt fra en tur med campingvognen til Lidoen i Italien, en hyttetur på en dansk campingplads til en telttur i bjergene i Norge.

Fælles er, at man grundet kårene på pladserne i høj grad er afhængige af medbragt udstyr, for at kunne lave mad og holde varmen.

I hjertet af Brattleboro, Vermont, USA, har et par siden 2019 drevet en KOA-campingplads, som de administrerer i fællesskab i ni måneder af året.

Deres dedikation til campinglivet har ikke kun beriget deres eget liv, men også givet dem en dybdegående indsigt i de små tricks, der kan gøre en stor forskel for campister på alle niveauer.

Det skriver The U.S. Sun.

Både begyndere og erfarne

Berta har observeret adskillige campister, både nybegyndere og erfarne, som har stået overfor udfordringer på grund af uforberedthed.

"Jeg har set alt for mange campister møde op med helt nyt campingudstyr stadig i kassen og have absolut ingen anelse om, hvordan man bruger det," forklarer hun.

Hun kommer derfor med et gyldent råd til alle campister: Vigtigheden af en "shakedown-tur."

Dette koncept indebærer en prøvekørsel med alt campingudstyr for at sikre, at alt fungerer som det skal, og at intet essentielt mangler.

"Dette er et af de bedste campingtips, du nogensinde vil lære," forklarer Berta. Hun understreger, at forberedelse kan være forskellen mellem en succesfuld campingtur og en, der slutter i frustration.

Test det hele

Hun anbefaler, at alt udstyr sættes op, tændes og slukkes for at bekræfte dets funktionalitet, selvom dette kræver tid. Dette trin er afgørende for at undgå at stå på en campingplads med manglende eller defekte dele.

Hvis dette gøres undgår man ubehagelige overraskelser, når man står på campingpladsen med mulighed for både regn, mørke og kulde.

Det gælder også med gammelt udstyr, der måske har ligget længe uden at have været i brug.

Udover at sikre funktionaliteten, er det også brugbart for at kunne vurdere, hvor længe det tager at stille det hele op.