Pernille Vermund undskylder efter graviditetsopslag på sociale medier

Politik

19/05/2023

Foto: News Oresund, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons
Foto: News Oresund, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Skrevet af J. Bøgen

Et opslag på politikerens sociale medier satte gang i en lavine af lykønskninger.

Et opslag fra Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, er endt med, at hun har set sig nødsaget til at komme med en undskyldning.

Opslaget var sådan set ikke i sig selv kontroversielt. Men kort efter, at billedet blev offentliggjort på politikerens Instagram-profil, startede en lavine af lykønskninger til politikeren.

Når man ser billedet, forstår man det sådan set godt. Det er nemlig et billede af, hvad der ligner Pernille Vermunds mave på et tidspunkt, hvor hun helt tydeligt er gravid.

Til billedet skrev politikeren følgende:

"Jeg husker stadig følelsen af at se den første scanning af mine drenge, høre hjertelyd for første gang og mærke den vilde følelse af liv, da drengene omkring 20. uge var så store, at jeg kunne mærke dem bokse på indersiden.

Det var fantastisk.

Når jeg i dag ser et billede af min mave i 25. uge eller bare nakkefoldsscanningen i 12. uge, så er det mig ubegribeligt, at man overhovedet kan overveje at skubbe abortgrænsen for sunde og raske børn fra 12. til 22. uge.

Dagens udmelding fra Enhedslisten er og bliver en kvindefrigørelseskamp, som jeg ikke forstår - og definitivt ikke bakker op om."

En glædelig begivenhed, men der er bare lige et problem - for Pernille Vermund er slet ikke gravid.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Indspark til debat

Årsagen til, at Vermund lagde billedet på de sociale medier, er, at Enhedslisten er kommet med et forslag om, at gøre abort muligt helt indtil 22. graviditetsuge. I dag er grænser 12. uge.

Vermund er ikke tilhænger af forslaget, og billedet er taget i forbindelse emd Nye Borgerlige-formandens tidligere graviditet.

Den detalje, altså at det var en tidligere graviditet, er imidlertid gået en del mennesker forbi, for dagen efter så Vermund sig nødsaget til at lægge en forklaring/undskyldning ud på Facebook med ordlyden:

"BEKLAGER FORVIRRINGEN

I går lagde jeg dette billede på Instagram. I dag vælter det ind med lykønskninger.

Tusind tak for alle de søde hilsner og undskyld forvirringen, men jeg er altså ikke gravid

Billedet er fra jeg var gravid med Storm og blev lagt op i anledning af Enhedslistens udmelding om, at de vil have flyttet abortgrænsen til 22. uge."