Nu giver Mette Frederiksen svar: Mister vi flere helligdage?

Politik

18/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det var en mildest talt upopulær beslutning, da regeringen afskaffede Store Bededag.

Det sker med jævne mellemrum, at der er spørgetime i Folketinget.

Og så sent som tirsdag klokken 13.00 blev der taget hul på endnu en spørgetime med statsminister, Mette Frederiksen (S).

Under spørgetimen var der flere ting på programmet, herunder Arne-pension, krigen i Gaza samt afskaffede og nuværende helligdage.

Især sidstnævnte spurgte Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, aggressivt ind til.

Sådan skriver TV 2.

Det gik ikke stille for sig, da regeringen meldte ud, at de havde besluttet sig for at afskaffe Store Bededag. Siden da er de blevet forholdt kritik af ændringen et utal af gange, og her var dagens spørgerunde ingen undtagelse.

Da Mette Frederiksen blev konfronteret af LA-formanden omkring helligdagene, forsikrede hun om, at der ikke er flere helligdage, der bliver afskaffet.

"Vi kommer ikke til at afskaffe flere helligdage", lyder svaret fra Mette Frederiksen, der fortsætter:

"Vi står selvfølgelig på mål for den beslutning, vi har truffet. De bedste samfund at leve i er de skandinaviske, og det er de samfund, der har været mest socialdemokratisk præget i længst tid."

Så skidt står det til

Nu hvor danskerne er klar over, at Mette Frederiksen og regeringen ikke har tænkt sig at afskaffe flere helligdage, kan det være, at hun stiger lidt i popularitet.

Og det er der da også behov for.

En ny måling fra Epinion for Altinget og DR afslører, at hun nu er den mindst populære minister i SVM-regeringen, med en score på minus 18 procent.

Det står i stor kontrast til, hvordan det stod til i slutningen af 2022, da SVM-regeringen blev dannet. Her havde Mette Frederiksen en popularitetsscore på 11 procent.