"Jeg vil gerne være med": Tidligere partiformand med bøn til danskerne

Politik

06/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Samtidig skriver han, at han håber, navnet bliver godkendt inden for tre uger.

I et opslag på Facebook beder Lars Boje Mathiesen danskerne om at bakke op om hans kommende nye parti.

Det tidligere Nye Borgerlige-medlem (og kortvarigt formand), som fortsat sidder i Folketinget som løsgænger, meddelte for lidt over en måned siden til sine mange tilhængere, at han vil stifte et nyt parti, som bliver "nyt og anderledes."

"Magten skal tilbage til jer. Staten og politikerne skal bestemme mindre," lovede folketingsmedlemmer tilbage i april i et opslag på Facebook, som fortsatte:

"Hvornår præsenteres partiet og hvad skal det hedde? [...] vi satser på at kunne præsentere hele Danmark for partiet, enten slut juni eller efter sommerferien i august."

Skal bruge 21.000 underskrifter

Om afsløringen kommer i slut juni eller i august vides endnu ikke, men Boje Mathiesen har løbende delt ideer og indspark på sin Facebook-side, og senest har han her til aften delt en bøn til danskerne.

Her skriver han, at han har brug for folkets opbakning for at få lov til at deltage i partilederdebatter og for at "deltage mere i Folketinget."

Han starter opslaget således: "Kære Allesammen, Der er partilederdebat.. og der vil jeg gerne være med, da de traditionelle partier snik-snakker som altid udenom og de trænger til noget sund fornuft fra folket.. Og det kan I sikre... om 20 dage bliver vores partinavn forhåbentlig godkendt og I kan støtte med vælgererklæringer."

Helt konkret er det tidligere Nye Borgerlige-medlem i gang med at opfordre mindst 21.000 danskere til at vise deres støtte til det nye mystiske parti.

Det er nemlig lige præcis det antal vælgererklæringer, som partiet har brug for for at blive "inviteret med i de her debatter."

"Det sekund vi opnår 21.000 erklæringer, så kan de ikke længere komme udenom os..." lyder det fra Boje Mathiesen, som håber på en chance "for at gøre os fortjent til jeres støtte og opbakning ved det næste valg.."

Du kan læse folketingsmedlemmets bønfaldende opslag i sin fulde længde herunder.