Bedsteforældre på barrikaderne: Laver aktioner i 4 danske byer

Politik

29/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er et samlet opråb fra europæiske bedsteforældre.

Den 31. maj 2024 klokken 12.00 bliver Bedsteforældre for Klima ”whistleblowere” foran deres respektive europæiske parlamenter og i flere større byer.

Bedsteforældrenes aktion giver denne opfordring til medborgere: ”Vågn op! Stem for de kommende generationer!" ved valget til Europa-Parlamentet den 9. juni.

"Som whistleblowere er vi overbeviste om at dette valg har en afgørende betydning. Europa er en vigtig faktor på verdensscenen og er i bund og grund en rettesnor for klimaindsatsen i hele verden," siger Godela von Kirchbach, European Grandparents for Climate (Europæiske Bedsteforældre for Klima).

Vil sikre positive skridt

Hun deler forperson-posten med danske Eva Riemer, som fortsætter:

"Det er nødvendigt at mobilisere de vælgere, der ønsker at drage omsorg for de kommende generationer. Vi vil sikre, at det nye parlament fortsætter de positive skridt, som allerede er taget for at bekæmpe klimaændringer og bevare biodiversiteten - og afværger forsøg på at udvande de tiltag, der allerede er aftalt. Vores børn og børnebørn og deres børnebørn fortjener intet mindre."

Whistlebloweraktionerne bliver gennemført i otte europæiske lande, fra Østrig til Skandinavien.

Alle med det samme hovedtema: Klimaets betydning for fremtidige generationer.

I Danmark vil der være aktioner i København (Christiansborg), Odense (Flakhaven), Aalborg (hjørnet af Boulevarden og Nørregade) og Ebeltoft (det gamle rådhus).