Er åben for ændringer: Nu vil skatteministeren se på regler, der er "helt gakgak"

Politik

19/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det koster ofte Skattestyrelsen mere at sende opkrævningerne, end de faktisk får ind på selve beløbet.

Den danske skatteopkrævning kunne stå over for et markant kursskifte, da skatteminister Jeppe Bruus (S) nu lufter tanken om at indføre en bagatelgrænse for de beløb, Skattestyrelsen opkræver.

Det sker efter flere tilfælde, hvor borgere har modtaget regninger på latterligt små beløb.

"Jeg er åben over for at kigge på en eventuel bagatelgrænse, som jeg dog endnu ikke vil lægge mig fast på, hvor skal være," forklarer Jeppe Bruus til B.T..

Koster langt mere at opkræve

Udmelding kommer i kølvandet på historier om danskere, der har modtaget opkrævninger på alt fra fire til 38 øre – beløb, der ligger langt under omkostningerne ved selve opkrævningen.

Karsten Sølver Ørum er en af de borgere, der har oplevet Skattestyrelsens mikro-opkrævninger på egen krop. Han kalder det selv dybt godnat og fortæller til B.T., at Skattestyrelsen brugte 25 kroner på at sende en opkrævning til ham på 4 øre.

Hans situation er ikke enestående, og det har vakt opsigt og irritation både blandt almindelige danskere og politikere på Christiansborg, hvor ord som ”fjollet” og ”helt gakgak” har floreret.

Skatteministeren klar til handling

Skatteministeren anerkender borgernes forundring over sådanne minimale opkrævninger.

Han forklarer imidlertid, at problemet er, at de nuværende regler ikke har nogen bagatelgrænse. Derfor bliver alle beløb opkrævet, uanset om det koster mere et sende opkrævningen, end man faktisk får ind på det.

Som en del af arbejdet med at forny opkrævningssystemet for motorkrav, er Skattestyrelsen allerede i gang med at overveje, hvordan håndteringen af disse småbeløb kan forbedres.

Dette inkluderer potentialet for en bagatelgrænse, som ifølge skatteministeren planlægges i forbindelse med lanceringen af en ny opkrævningsløsning, der forventes at træde i kraft fra 2025.