Løkke vil afskaffe folkepensionen - hvad tænker Mette Frederiksen?

Politik

13/11/22 | 07:30

Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Skrevet af Mathias Højgaard-Rasmussen

Mette Frederiksen er ikke afvisende over for dannelsen af et midterparti med Moderaterne.
Mette Frederiksen afviser ikke at forme regering med Løkke.

Kritik af Moderaternes skattepolitik, selv Cepos mener at Moderaterne ikke vil samle folket men vil bidrage til en stigende ulighed i samfundet. Lars Løkkes skattepolitik indeholder nemlig planerne om at helt at afskaffe folkepensionen, og i en verden der har fordoblet sit indbyggertal på blot 60 år, og nu har rundet 8 milliarder mennesker, er det så overhovedet muligt at fjerne et socialt otium vi alle fortjener? -er det overhovedet muligt at danne en regering over midten så?

Udsigten til at fjerne vores fælles folkepension er dog ikke nok til at afskrække statsministeren Mette Frederiksen der stadig vil forsøge at danne en regering hen over midten. Resten af Socialdemokratiet har ellers lavet en hård vending og tager nu afstand fra Moderaternes ide om afskaffelsen af folkepensionen. Moderaternes skattepolitik har været under skarp kritik under hele valget, og det er også tænketanken Cepos mening, at det er den mest ulige fordeling af skattepolitik i dette årtusinde. Det er dog ikke nok for at få Mette Frederiksen til at genoverveje beslutningen om at danne midterparti udtaler hun til Fagbladet 3F.

“Jeg synes, at vi skal afsøge, om der kan dannes en bred regering i Danmark, og jeg kommer ikke under valgkampen til at pege på, hvilke partier der ikke kan være med. Det afhænger selvfølgelig i sidste ende af det politiske indhold. Og her er der blotlagt en stor politisk forskel, men det får os ikke til at sige, at vi ikke skal prøve at danne en bred regering. For der er andre ting, vi tydeligvis godt vil kunne samarbejde om, for eksempel at få nedbragt ventelisterne i sundhedsvæsenet.” udtaler Mette Frederiksen.