Lars Løkke: 'Jeg er dybt bekymret'

Generelle nyheder

21/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Lars Løkke Rasmussen er mildest talt bekymret.

Politisk leder for Moderaterne, Lars Løkke Rasmus, har lørdag udtalt, at han er meget bekymret.

Han langer blandt andet ud efter udskiftningen i centraladministrationen i løbet af de tre år, hvor Mette Frederiksen (S) har været statsminister.

Det skriver B.T. 

Den tidligere Venstre-statsminister udtaler i den forbindelse, at han ikke ser Mette Frederiksen blive statsminister igen. 

"Jeg er dybt bekymret. Så det er ikke sådan, at jeg ser det som meget oplagt, at Mette Frederiksen skal være statsminister igen," siger han.

Folketingsvalg

De Radikale har som bekendt meldt et ultimatum ud til Mette Frederiksen. Det kommer i kølvandet af kritikken af Minkkommissionen i forbindelse med aflivningen af alle mink i Danmark.

Det blev beordret uden lovhjemmel. 

De Radikale vil derfor stemme for et mistillidsvotum, hvis ikke der bliver udskrevet valg senest den 4. oktober 

Valget fik derfor stor fokus til mødet. Lars Løkke Rasmussen, sammen med resten af Moderaterne, håber at kunne sikre en bred regering hen over midten.

Han udtaler sågar, at de håber at kunne sikre en bred regering hen over midten, uden nødvendigvis at sidde for bordenden. 

"Kunne man ikke forestille sig, at et sådant parti kunne være med i en regering uden nødvendigvis at sidde for bordenden. Det kan jeg da godt forestille mig."

Sommergruppemødet, som Moderaterne lørdag har afholdt, rettede fokus mod Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne.

Lars Løkke Rasmussen fortæller hertil, at de ikke ønsker at bakke om en regering med Danmarksdemokraterne.

Han nævner fire områder, som Moderaterne vil have fokus på, herunder sundhed, den nære velfærd, medborgerskab og sammenhængskraft samt økonomi.