Nye prisstigninger fra nytår: Mere end 1,3 mio. danskere bliver ramt

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De er desværre ikke de eneste, der skal betale mere.

Det kan godt være, energipriserne ligger på et mere tåleligt niveau, og at inflationen har mistet pusten det seneste års tid, men det betyder altså ikke, at vi danskere slipper for prisstigninger.

Og i en tid, hvor rekordmange danskere har søgt om julehjælp, er det tydeligt, at mange har svært ved at få enderne til at mødes i privatøkonomien.

Desværre er der nu dårligt nyt til rigtig mange danskere.

Ifølge mediet Inside Forsikring, har et førende forsikringsselskab, Tryg, netop annonceret prisstigninger. Susanne Lindhage, pressechef hos Tryg, bekræfter denne udvikling:

"Vi har for nylig varslet kunderne om prisstigninger. Det er en nødvendighed, vi tidligere har påpeget. Dette gælder ikke kun motorkøretøjer, men også bygningsforsikringer," udtaler Lindhage.

Og med mere end 1,3 millioner betalende kunder i Tryg, er der altså mange danskere, der nu kan se frem til yderlige udgifter fra årsskiftet.

Vejrskader spøger

Det er særligt vejrrelaterede skader som for eksempel voldsomme haglbyger, der har ramt forsikringsselskaberne det seneste år.

Det betyder altså, at man kan se frem til at skulle betale mere for sin forsikring hos Tryg, både hvis man har en bilforsikring og hvis man har en bygningsforsikring.

Desværre er Tryg ikke de eneste, der ser sig nødsaget til at skrue på priserne.

Ikke de eneste

Hos Topdanmark udtrykker Søren Martin Olsen, presserådgiver, en lignende bekymring overfor Inside Forsikring.

Han advarer om, at prisstigninger på bilforsikringer kan blive en realitet, hvis trenden med flere skader, stigende inflation og øgede udgifter fortsætter.

Andre forsikringsselskaber som Gjensidige og If Forsikring følger trop. If Forsikring har allerede hævet priserne for flere kundegrupper i løbet af året.

Den stigende pris på forsikringer tegner et klart billede af de udfordringer, forsikringsbranchen står overfor på baggrund af de vejrrelaterede skader.

Dette rejser spørgsmål om, hvordan forsikringsselskaberne vil tilpasse sig disse ændringer, og hvordan forbrugerne vil reagere på de stigende omkostninger.