Kan give stor aktiegevinst: TopDanmark har fået købstilbud

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Bestyrelsen anbefaler aktionærerne at stemme for tilbuddet.

En markant udvikling kan være på vej i den danske forsikringsbranche.

Topdanmark, som er en af landets største forsikringsselskaber og har omkring 600.000 privatkunder over hele landet, kan muligvis blive opkøbt.

Det sker efter finske Sampo har vist interesse i at opkøbe Topdanmarks aktier. Det skriver TopDanmark i en selskabsmeddelelse.

Sampo har fremsat et tilbud til Topdanmarks nuværende aktionærer, der indebærer en byttehandel af 1,25 Sampo-aktier for hver Topdanmark-aktie.

Dette tilbud repræsenterer en overpris på cirka 27 procent i forhold til de to selskabers aktiekurser ved lukketid fredag.

Anbefaler et ja

Topdanmarks bestyrelse anser tilbuddet som et attraktivt et af slagsen rent finansielt, hvilket har fået dem til at anbefale aktionærerne at acceptere det.

For at handlen kan realiseres, kræves der dog flere vigtige forudsætninger. Først og fremmest skal Sampos egne aktionærer godkende udstedelsen af nye aktier, som er en del af tilbuddet.

Derudover kræver aftalen også diverse myndighedsgodkendelser, hvilket er en almindelig praksis ved så store finansielle transaktioner.

Et yderligere krav er, at Sampo skal opnå tilsagn fra over 90 procent af Topdanmarks aktionærer for at kunne gennemføre købet.

Kravet er sat for at sikre, at der er bred opbakning til handlen, og at integrationen af de to selskaber kan ske så gnidningsløst som muligt.