En million danskere får ekstra regning for milliarder: "Det er noget rod"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Et konservativt skøn lyder på en 2,5 milliarder kroner stor regning.

I skattelandet Danmark har næsten en million borgere modtaget en uventet og uønsket overraskelse: en højere skatteregning på i alt 2,5 milliarder kroner.

Ifølge Finans er det Forsikring & Pension, brancheforeningen, der har kritiseret de gældende skatteregler, der ser ud til at belaste dem, der sparer op til deres pensionisttilværelse.

Problemet skyldes en ændring i beskatningen af pensionsopsparinger med ydelsesgaranti. Her stiger den såkaldte PAL-skat fra 15,3% til 18%, hvilket resulterer i, at opsparerne ender med at betale mere end tilsigtet.

Jørgen Svendsen, aktuar og ejer af pensionsmæglerselskabet AFPR, leverer en hård dom over situationen:

"Det er noget rod. Pengene burde aldrig være opkrævet. Det betyder, at danskerne går glip af en forrentning af deres penge og dermed får mindre at leve for som pensionister," fortæller han til Finans.

Ministeriet træder til

Forsikring & Pension har for Finans beregnet pensionskundernes tab de kommende år.

Alene PFA’s kunder får en ekstraregning på ca. 700 mio. kr., mens beløbet som når op i ca. 2,5 mia. kr. for alle kunder i pensionssektoren.

Det er ifølge brancheforeningen endda et konservativt skøn.

Skatteminister Jeppe Bruus har over for medierne udtalt sin vilje til at tage branchens bekymringer til efterretning og søge løsninger.