Du får måske 30.000 kroner mere: Vigtigt besked på vej til 1,1 mio. pensionister

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er ikke småpenge, der er på spil!

I netop disse uger får landets folkepensionister, seniorpensionister og førtidspensionister en særdeles vigtig besked fra Udbetaling Danmark.

Beskeden fortæller nemlig, om den pension, man fik udbetalt sidste år (altså i 2023) var korrekt, eller om du har penge til gode - eller om du skal betale noget tilbage.

Den særlige åsopgørelse for pensioner er nemlig på vej til enten din digitale eller fysiske postkasse, så 1,1 millioner danskere bør være på mærkerne.

Har du arbejdet?

De fleste pensionister har fået det beløb, de skal have, men der er mange folkepensionister, som nok venter lidt ekstra spændt på årsopgørelsen i denne omgang.

Fra 2024 er reglerne om modregning nemlig blevet ændret, så folkepensionens grundbeløb ikke længere sættes ned på baggrund af arbejdsindkomst. Folkepensionisters pensionstillæg nedsættes heller ikke længere på grund af arbejdsindkomst.

Det betyder, at de pensionister, der arbejdede i 2023, sandsynligvis kan se frem til at få større beløb udbetalt.

Lovændringen blev indført med tilbagevirkende kraft for 2023 og derfor sker der nu en efterreguleringen af pensionen for 2023.

“Folkepensionister, som har fået nedsat deres folkepension i løbet af 2023 på grund af egen arbejdsindkomst, vil derfor modtage en merudbetaling i forbindelse med opgørelsen af pension, hvis de har ret til det ud fra de endelige indkomster fra årsopgørelsen,” skriver Udbetaling Danmark i en meddelelse ifølge Faglige Seniorer.

30.000 kroner ekstra

Beskæftigelsesministeriet oplyser, at cirka 40.000 folkepensionister er omfattet af lovændringen om modregning, og det betyder, at mange tusinde pensionister kan se frem til et ganske betragteligt beløb.

Faktisk forventer ministereiet, at de berørte folkepensionister vil modtage intet mindre end 30.000 kroner (før skat) mere i årlig udbetalt folkepension.

Udbetaling Danmark oplyser, at halvdelen af de pensionister, der har penge til gode, får dem udbetalt  28. juni. Resten får deres penge udbetalt 31. juli 2024.

Pensionister eller deres ægtefæller/samlevere, som har selvstændig virksomhed, og pensionister, som bor i udlandet eller har udenlandsk indkomst, kan forvente at få deres opgørelse fra september 2024.