400.000 boligejere kan blive ramt af politisk forslag: Sådan kan du se, hvor dyrt det bliver for dig

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Socialdemokratiets EU-parlamentsmedlem Niels Fuglsang lægger op til, at alle danske boliger mindst skal have energimærke E inden 2035.

Boliger med energimærke F og G skal ikke kunne sælges og vil fremover ikke kunne findes på det danske boligmarked, hvis det står til Socialdemokratiets EU-parlamentsmedlem Niels Fuglsang.

Ifølge DR, som har talt med en professor på området, vil det påvirke 400.000 boligejere og koste i gennemsnit 300.000 kroner per husstand at få opgraderet boligerne til et højere energimærke.

Men det er jo netop et gennemsnit, så hvad vil det faktisk koste netop dig, hvis forslaget bliver til virkelighed?

Tast adresse, få estimat

Boliga tilbyder en gratis energiberegner, som alle boligejere kan bruge. Ved blot at indtaste sin adresse, kan man finde de mest optimale energiforbedringer til boligen. Man kan også tjekke sin potentielle årlige besparelse, og hvad det koster at investere i en energirenovering.

"Vores energiberegner giver boligejere et overblik over, hvordan de kan forbedre deres boligs energieffektivitet og spare penge i det lange løb. Det er et vigtigt redskab i lyset af det nye forslag," siger Carsten Rysgaard, CEO hos Boliga.

"Mens intentionen om at forbedre energieffektiviteten er god, må vi ikke glemme de økonomiske byrder, dette forslag vil pålægge danske boligejere. Det er afgørende, at vi finder en balance mellem klimaambitioner og økonomisk realitet," uddyber Carsten Rysgaard.

Det opsigtsvækkende forslag har allerede skabt interne uenigheder i Socialdemokratiet, hvorfor partiet har præciseret, at det er Niels Fuglsangs egen holdning og forslag.

Prøv energiberegneren her.