Vil du fjerne fokus fra de grå lokker? 3 lette tricks, der gør det på få sekunder

Mode med mere

27/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Vi kan ikke undgå, at håret bliver gråt, men derfor kan man jo godt have lyst til at skjule det lidt.

Uanset om de første par grå hår er dukket op, eller du er midt imellem farvning af håret, kan du skjule sølvfarvede hårstrå på få sekunder med 3 tips fra frisører.

Ifølge Harvard University får alle gråt hår til sidst, især når vi bliver ældre, fordi "hårsækkene giver mindre farve. Så når hår gennemgår sin naturlige cyklus med at dø og blive regenereret, er det mere sandsynligt, at det vokser ind som gråt efter 35 års alderen." 

Genetik spiller også en rolle i, hvornår gråt hår begynder at dukke op. Heldigvis har to håreksperter delt deres tips til at skjule grå – og det involverer ikke at farve håret.

Volumen modvirker grå hår 

Frisørerne Ghanima Abdullah og Maria Fontana har udtalt til Express, at "fladt hår gør gråt hår mere iøjnefaldende. At skabe volumen ved rødderne hjælper med at maskere det grå," og de tilføjer deres lette måde: "skab volumen med dit hår ved at sætte dit krøllejern ved rødderne af dit hår helt i bunden, fordi dit hår bevæger sig den ene og anden vej, er de grå ikke så mærkbare."

En anden måde at tilføje volumen er at ændre din skilning. Ghanima forklarede: "Uanset hvilken grund vil grå hår være der, hvor de er mest synlige. Så det kan være lige foran dit hoved eller på begge sider. Du kan besejre de små grå fyre ved at redde din sideskilning til et andet område af dit hoved, hvor gråtoner endnu ikke er så synlige."

Maria foreslår styling af hår med "et rodet, pjusket look, og hvis der er nogle skrappe linjer mellem grå og farve, dut bryngelé på stedet eller spray midlertidig farvet concealer for at skjule den grå farve". 

Lav knold

Et tredje tip, Ghanima anbefaler, er at "lave en knold eller topknude for at skjule grå hår, der kommer ud tilfældigt i toppen af ​​dit hoved. Stilen kan være slank eller rodet, hvad end du foretrækker. Hvis der er grå hår, der titter ud omkring din hårgrænse, så overvej at bære et pandebånd."

Og hun tilføjer: "Hvis dit pandebånd ikke er helt så bredt, som du har brug for, så skift det op med et tyndt tørklæde. På den måde kan du rocke den øverste knude eller rodet knold med resten af ​​dit hår," fortalte Ghanima til She Finds.