Modeekspertens 5 tips: Sådan får du mest muligt ud af udsalg

Mode med mere

20/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Skal du nå at udnytte januarudsalget?

Januar er lig med udsalg (selvom der efterhånden er mange forskellige tidspunkter på året, som er præget af udsalg ...).

Uanset hvad er der ganske mange danskere, der trodser vinterkulden og begiver si ud for at finde de julegaveønsker, der ikke lå under træet, eller måske bare har lyst til at forkæle sig selv lidt.

Men udsalg er en jungle, og man kan nemt blive forblændet af gule skilte med store procenttal, så hvordan får man mest muligt for pengene, når der er udsalt?

Ifølge berømthedsstylisten og royal modeekspert Miranda Holder er nøglen "at forstå ens farver, snit, og kropsform" for at finde det tøj, der passer bedst til dig. 

Hvad mangler du?

Dette kan virke indlysende, men undervurder det ikke. Tjek regelmæssigt din garderobe for ønsker og mangler. 

Miranda fortæller ”Jeg har en permanent ønskeliste på min telefon med det tøj jeg mangler, inklusive et par ønsker til opgraderinger til sæsonen, så er jeg mindre tilbøjelig til at forvilde mig”. 

Lav din research

Hvis der er en bestemt stykke beklædning, du har længtes efter, så se den og mærk stoffet. Prøv det og sørg for at det er helt rigtigt, før du går online trykker på "tilføj til kurv". 

At investere i en personlig stylist og forstå hvilke farver og snit, der passer bedst til dig, er penge givet godt ud. Det muliggør at indsnævre din søgning og fokusere på det tøj der matcher dig. Det betyder en hurtigere og mere effektiv shopping. Hvis du har skrevet dine mål ned, når du handler online, kan det hjælpe dig med at undgå fejlkøb. 

Lad dig ikke forføre af et godt tilbud! Hvis du ikke ville købe til fuld pris, så er du sandsynligvis forelsket i rabatten frem for tøjet. Fortsæt da med at scrolle.  

Nyttige overvejelser

Vil det udvide dine eksisterende outfitmuligheder? Repræsenterer det din personlige stil, eller er du faldet i en trendfælde? Hvor mange forskellige måder kan du bære det på? Sigt efter kvalitet frem for kvantitet og køb det bedste, du har råd til. Det holdef længere og er demed også bæredygtigt. 

Er det nemt at returnere tøjet? Er tøjet klar til at bære, som det er, eller skal du få det skræddersyet?  

Vær kræsen

Garderobepladsen er en mangelvare, og rod skaber forvirring - så vær kræsen med, hvad du tillader adgang til samlingen. 

Får det dit hjerte til at slå hurtigere? Hvis du ikke er forelsket i tøjet, har du bare ikke mødt dit livs kærlighed endnu. 

Og endelig…

Det er nemt at blive tiltrukket af de glitrende, friske modebaskere, men passer det til din livsstil, og er det, hvad du rent faktisk har brug for? 

De største must-haves er uundgåeligt kvalitetsbasisprodukter, som er forholdsvis kedelige at shoppe efter, men som er grundstenene i din garderobe.

Kilde: Express