Mange danskere glemmer det: Stjernefrisør forklarer, hvad du altid bør gøre, efter du har vasket hår

Mode med mere

09/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Husker du at få det gjort?

Mange vælger ikke at tørre håret ordentlig efter hårvask. Og det er en fejl, mener en frisør.

Cim Mahoney, der er stjernefrisør og indehaver af Studie Cim Mahoney, fortæller nemlig, at hårtørring ikke kun handler om styling af håret.

I stedet fortæller han, at hårtørring rigtig nok har været udskældt, fordi den har haft en tendens til at udtørre håret. Men når det alligevel er vigtigt at få tørret håret, er det også, fordi det er en sundhedsmæssig aspekt ved det.

Tørrer man ikke håret, efter man har taget et brusebad, er der nemlig risiko for, at hovedbunden forbliver fugtig.

Og denne fugtighed kan være medvirkende til, at der kan opstå svamp i hovedbunden. Det er nok ikke, noget, der sker, hvis man glemmer det en gang, men over tid vil det kunne ske. Derfor anbefaler han , at man tørrer håret, men på en helt særlig måde.

Han siger, at man ikke bør skrue helt op for føntørreren. I stedet anbefaler han, at man skruer en smule ned for den, så den intense varme ikke gør hovedbunden helt tør.

Den optimale proces for hårtørring

Derefter deler han den optimale metode for at tørre håret. Helt praktisk handler det om, at du ikke bør tørre håret med et håndklæde, der er alt for hårdt. I stedet anbefaler han et mikrofiberhåndklæde, der er mere skånsomt mod håret.

Med det håndklæde presser du så så meget vand, som du overhovedet har mulighed for. Bagefter tænder du for din føntørrer, dog uden næb på.

Mahoney understreger, at det er vigtigt at konstant holde føntørren konstant i bevægelse, da den ellers vil stråle på et sted med en alt for intens varme: "Hvis du holder den stille, udvikler du en direkte varmestråle, og det beskadiger håret," slutter han af med at sige.

Kilde: Vogue Scandinavia