Har du hørt om ansigtsyoga? Disse 3 øvelser kan have tydelig effekt på dit udseende

Mode med mere

28/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Eftersigende kan de hjælpe dig med at se yngre ud!

Det er klart, at nogle high-end hudplejeprodukter og behandlinger er effektive til at reducere tegn på aldring i huden, men der er også andre muligheder.

En af dem er en daglig motionsrutine, der sigter mod musklerne i ansigtet for at stramme op og løfte huden, ifølge Karin, stifter og hovedinstruktør af Glowinface Face Yoga-programmer.

I en tidligere samtale med express.co.uk forklarede hun, hvordan ansigtsyoga "hjælper med at fjerne rynker og slap hud" og er nem at inkludere i en rutine med bare tre simple øvelser.

57 muskler på 10 minutter

Der kræves ikke specielt udstyr, bare 10 minutter til at aktivere de 57 muskler i ansigtet, som ifølge Karin udgør 60 procent af ens ansigtstruktur.

Selvom folk i alle aldre kan prøve det, er denne form for yoga særligt effektiv på ældet hud, der er begyndt at synke under påvirkning af tyngdekraften.

Karin forklarer: "De mest synlige problemer under ældningsprocessen er rynker, slap hud, tørhed og en kedelig hudtone.

"Formålet med ansigtøvelser er at aktivere musklerne med de rette bevægelser og på denne måde optimere blodcirkulationen til hver enkelt celle og forbedre lymfedrænet.

"På denne måde hjælper ansigtøvelser med at fremskynde regenerationsprocessen, øge hudens kollagen og elastin og vigtigst af alt - frigøre spændinger og styrke dine ansigtsmuskler - ingen anden teknik (massage, cupping, gua-sha) kan gøre det lige så effektivt."

Men inden man prøver det, udsender eksperten en skarp advarsel til kvinder og opfordrer dem til at sikre sig, at de bruger et spejl for at udføre bevægelserne korrekt, eller risikere at skabe flere rynker.

De 3 øvelser

Karin's tre hovedøvelser kaldes "Katteøjne", "Totalt ansigtsløft" og "Farvel til dobbelthage". Hun anbefaler: "Sørg for at holde hver øvelse i 30 sekunder og gentag den tre gange. Det vil tage mindre end 10 minutter, og du vil allerede føle, at dit ansigt arbejder!"

Katteøjne

Denne bevægelse fokuserer på den øverste del af ansigtet for at rette sig mod rynker omkring øjnene, løfte øjenlågene og fjerne hævelse under øjnene.

Placér håndfladerne på dine tindinger og omfavne hovedet med dine fingre Kontroller i spejlet, at håndfladerne dækker slutningen af øjenbrynene Pres først ind i musklen med håndfladerne, og tryk derefter bagud og opad Luk og spænd dine øjne intensivt, indtil du mærker musklerne. Din nakke, skuldre og andre ansigtsmuskler bør være afslappede.

Totalt ansigtsløft

Denne bevægelse toner alle 57 muskler i ansigtet og halsen og er bedst at udføre om morgenen for at øge energiniveauerne og opløfte sindet.

Lav en lang og smal "O" med din mund og hold den i et par sekunder Træk dine øverste og nederste læber indad over dine tænder og hold det Hold hagen med din finger for at holde din "O" lang og smal Løft dine kinder fra mundvigen, som om du gerne vil smile For at undgå at skabe øjenrynker under dette, placer dine fingre på tindingerne, og pres derefter ind i musklerne og opad.

Farvel til dobbelthage

Karin forklarer: "Ansigtsøvelsen Farvel til dobbelthage strammer og toner muskelgrupperne i, omkring og under hagen, hvilket hjælper med at løfte slappe kinder og styrke hele kæben."

  1. Smil, åbn din mund og lav en "aaa"-lyd.

  2. Placer din underlæbe og mundvige over dine underste tænder og tryk dem indad.

  3. Begynd at skubbe din kæbe udad - så langt som muligt - og prøv at løfte kinderne.

  4. For at dette skal virke, skal du føle modstanden mellem dine kinder, der trækker opad, og din kæbe, der skubber udad.

  5. Når din kæbeknogle ikke kan komme længere, dæk området omkring munden med to fingre på begge sider for at forhindre rynker og hold.

Kilde: Express