Er håret begyndt at falme? Dansk frisør giver 3 sandsynlige forklaringer

Mode med mere

28/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Han forklarer også, hvorfor håret altid virker så velplejet, lige når man forlader frisørsalonen!

Mange undrer sig over, hvorfor håret altid ser så flot og velplejet ud, når man går fra frisøren.

Er man frisør, kan man uden tvivl skriver under på, at det kræver tid og de rette produkter at opnå det perfekte look.

Frisør og make up-artist, Christan Montez, der har salonen Frisør Montez i Hinnerup nord for Aarhus, forklarer, at frisører bruger omhyggeligt udvalgte produkter, så man som kunde kan nyde et lækkert og velplejet hår.

Med mange års erfaring er Montez rundt og undervise andre frisører og make up-artister, og i løbet af sin karriere har han lært, at der er tre meget almindelige grunde til, at hår begynder at virke falmet - selvom det var smukt og velplejet, lige da man forlod frisørsalonen.

Dit hår har brug for fugt

Fugt, fugt, og mere fugt er regel nummer ét for et lækkert, smidigt og velplejet hår, der bevarer din hårfarve. Hvis dit hår bliver hurtigt tørt og trist, mister det sin glans og hårfarve, og det bliver mat og trist at se på.

Derfor er en shampoo pg balsom med masser af fugt altid godt, men det er også vigtigt at understrege, at det skal passe til din hårtype.

"Hvis du f.eks. har fint hår, skal du ikke bruge et produkt, der er for tungt, da det kan klasker dit hår sammen og gøre det svært at style. Det er vigtigt at rådføre sig med en ekspert for at finde produkter, der passer bedst til dit hår," forklarer Christian Montez.

Der er for meget kalk i vandet

For meget kalk i dit vand kan påvirke håret negativt, selvom du måske tror, dit hår er rent efter badet. Kalk sætter sig på håret som en hinde og gør det trist og mat.

For at slippe af med de ophåbninger af kalk i håret, anbefaler Christan Montez at bruge en detox-shampoo, da de kan være fantastiske til at fjerne ophobninger i håret og forhindre, at det mister sin glans.

"Det kunne f.eks. være Kevin Murphy Maxi Wash, som er en afrensende shampoo med frygtsyrer, som fjerner alle restprodukter i håret, samtidig med at det fjerne kalkophobninger. Det kan være en god idé at bruge det, inden du påbegynder en hårkur, da det giver produktet bedre mulighed for at trænge ind i håret," forklare Montez.

Varmebeskyttelse er afgørende

Sidst, men ikke mindst, understreger Christian Montez vigtigheden af at bruge varmebeskyttelse til håret.

Faktisk kalder han det "altafgørende" at bruge, når man føntørrer sit hår eller bruger glatte- eller krøllejern.

Varme kan nemlig også gøre håret trist og mat.

"Derfor er det også en god idé at undgå for varmt vand, når man vasker det," slutter Montez.